Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Příprava | 07.01.2018

Till Schumacher: Líbil se mi styl, jakým Pardubice hrají!

V sobotu se v pardubickém dresu poprvé v historii objevil německý fotbalista. Do utkání proti Zbrojovce Brno nastoupil na levém kraji obrany dvacetiletý Till Schumacher, hráč německé Borussie Dortmund. Odehrál 72 minut, než ho střídal Jakub Březina.


„V pátek absolvoval kvůli utkání 800 km dlouho cestu z Dortmundu a byli jsme s ním spokojení,“ řekl k výkonu mladého hráče trenér Jiří Krejčí. Upřímně - od hráče, který byl v aktuální sezóně na soupisce Borussie Dortmund pro utkání Ligy mistrů (soupiska zde), se snad ani jiný výkon čekat nedal. 

 

Till Schumacher začínal s fotbalem v Essenu. Od 14 let vyrůstal v mládežnických týmech Dortmundu a na jaře 2016 dovedl jako kapitán dorost Borussie U-19 k mistrovskému titulu. V minulé sezóně si zahrál mládežnickou Ligu mistrů a objevil se i v německé reprezentaci do 20 let. V této sezóně byl hráčem rezervního týmu, ovšem je i na soupisce klubu, který není třeba blíže představovat.

 

„Bylo to pro mě zajímavé utkání, byl jsem zvědavý na konfrontaci týmů z první a druhé ligy,“ řekl v sobotu poté, co po utkání vysvlékl pardubický dres. „Líbilo se mi, že Pardubice mají velmi dobrý tým, který se snaží hrát fotbal, žádné nakopávání,“ pochvaloval si herní styl druholigového týmu. „Zápas byl vyrovnaný až do poslední minuty a jsem rád, že jsem mohl být u toho,“ svěřil se Till po skončení utkání.

 

Protože to bylo jeho první vystoupení v zahraničí, nevěděl, co ho čeká. „Byl jsem velmi zvědav, jakým herním stylem budou Pardubice hrát. V Německu, a v Dortmundu obzvlášť, se velmi dbá na taktiku, ta je nade vším,“ vysvětloval. „Jsem nadšený, jakým stylem se hrálo, u pardubického týmu se mi ohromně líbila organizace hry a i díky tomu jsem našel se spoluhráči společnou řeč velmi rychle,“ smekl pochvalu trenérům a spoluhráčům.

 

V Pardubickém dresu se po dohodě s manažerem objevil na jedno utkání, po kterém se vracel domů. Asi vás zajímá, zda on sám vidí možnost, že by se v pardubickém týmu mohl objevit znovu. „Určitě to pro mě přichází v úvahu. Česká republika je zajímavou zemí, mladý hráč se tady může fotbalově rozvinout a pak se třeba vrátit do Německa. A to je zajímavá varianta a může být pro hráče přínosná,“ vyslovil se k tématu hráč, který v kabině ihned dostal přezdívku „Schumi“.   

 

V pardubické sestavě se mu evidentně líbilo. „Kdybych řekl cokoliv negativního o vašem týmu, tak to bych lhal,“ usmíval se dvacetiletý sympaťák před svým odjezdem zpět do Německa. O tom, zda ho ještě v pardubickém dresu uvidíme, se ještě bude jednat.

 

 

 Till Schumacher jako kapitán U-19 Dortmundu po triumfu v lize v květnu 2016

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 07.01.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více