Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Příprava | 06.01.2018

Debutant Lněnička: Cítil jsem podporu spoluhráčů

Když o přestávce utkání proti Zbrojovce Brno stahovali pardubičtí trenéři ze hry Filipa Kopřivu, bylo jasné, na koho ukáží. A tak se šel rozcvičit Tomáš Lněnička, vysoký stoper, který tak měl v sobotním souboji svou premiéru v dresu pardubického A-týmu.


Do utkání nastoupil Tomáš Lněnička za nerozhodného stavu 1:1. „Byl to vyrovnaný fotbal, bohužel po smolném zákroku jsme inkasovali z penalty na 1:2. A i když jsme se snažili, nedařilo se nám dostat se do nějaké šance a vstřelit vyrovnávací branku. Nakonec jsme minutu před koncem dostali po mojí chybě potřetí inkasovali a bylo hotovo,“ přiblížil nám svůj pohled na průběh druhé půle.

 

Co se přihodilo? „Bylo to moje zaváhání. Nejdřív jsem chtěl dát hlavou malou domů, ale bylo to krátké. Protihráč mě předskočil a dopadlo to tak, jak to dopadlo…“ smutnil zanedlouho devatenáctiletý stoper, který patří k oporám pardubického dorostu U-19.

 

V druhé části utkání vytvořil stoperskou dvojici s Martinem Šejvlem. Hráli spolu poprvé v životě, ale klapalo jim to. „Martin to vzadu dobře řídil a pomáhal mi. Ale cítil jsem podporu ode všech v týmu, kluci mě mezi sebe vzali skvěle, moc mi to pomohlo.“

 

Po závěrečném hvizdu mohl Tomáš Lněnička pomalu myslet na příští týden. Vystoupení v televizním utkání proti Zbrojovce totiž nebylo jeho jediným v A-týmu. „Připravuji se s týmem od čtvrtka a v pondělí jedu s týmem i na zimní soustředění,“ vysvětloval. „Těším se, ale zároveň jsem připravený na to, že to bude pořádná zabíračka,“ usmíval se talentovaný defenzivní fotbalista.  

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 06.01.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více