Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 28.10.2017

Stanislav Kocourek oslavil 65. narozeniny

V průběhu týdne oslavil Stanislav Kocourek, bývalý dlouholetý pardubických fotbalista a trenér, své 65. narozeniny. Před utkáním proti Varnsdorfu mu jménem celého klubu pogratuloval sportovní manažer našeho klubu Vít Zavřel, i kapitáni obou celků.


Pardubický fotbal měl v minulosti řadu hráčů, které lze označit za legendy. A jednou z nich je bezesporu pan Stanislav Kocourek. Ten sice začínal po vzoru svého otce v pražské Slavii, ale řadu sezón strávil v dresu VCHZ Pardubice a na východě Čech se mu zalíbilo natolik, že se zde natvalo usadil. Po skončení hráčské i trenérské kariéry na fotbal nezanevřel a je pravidelným návštěvníkem našich zápasů na Vinici.

 

A na našem stadionu ho uvidíte i při dnešním utkání, protože v tomto týdnu, konkrétně v úterý 24. října, oslavil své 65. narozeniny! To je také důvod, proč se se Stanislavem Kocourkem můžete střetnout nejen na jeho tradičním místě na hlavní tribuně, ale před utkáním ho uvidíte na hrací ploše. K jeho výročí mu pogratulují jménem celého klubu členové vedení FK Pardubice. 

 

Stanislav Kocourek (nar. 22.10.1952) začal s fotbalem v žákovských týmech Slavie. Není se čemu divit. Jeho otec byl výborným hráčem sešívaných, v letech 1947 a 1948 získal s týmem dva ligové tituly. Za spoluhráče měl takové hvězdy, jako Bicana, Vycpálka, nebo Kopeckého, pardubickým fanouškům možná něco řeknou jména dalších: Říha, Trojan, Sandhaus… Opomenout nelze ani 12 startů Kocourka staršího za národní tým, což potvrzuje jeho výjimečnost.

 

Náš současný oslavenec tedy prošel ve Slavii všemi mládežnickými kategoriemi. „Jinak to ani nešlo, můj fotbalový osud byl dán tím, že otec za Slavii dlouho hrál, byla to rodinná tradice,“ vzpomíná po letech.

 

Základní vojenskou službu strávil v letech 1971-1973 v Dukle Tábor. A tam došlo k jeho klíčovému kontaktu s pardubickým fotbalem. Mezi jeho spoluhráče v Táboře totiž patřili Pardubáci Prorok s Novotným a právě oni Stanislava Kocourka zlákali do Pardubic, konkrétně do barev VCHZ. „Po mém návratu z vojny dres Slavie oblékali např. Veselý, Segmüller, Luža, Mareš, Cipro a prosadit se do její sestavy nebylo jednoduché,“ řekl před časem pro Pardubický deník na vysvětlenou, proč nepokračoval u ´sešívaných´.

 

V Pardubicích se Stanislav Kocourek trvale usadil a nastupoval za druholigové chemiky“. Po několika sezonách, v roce 1981, přišla nabídka k návratu do Slavie. Bohužel, tehdy se Kocourek na zimním halovém turnaji v Moskvě zranil a z kádru vypadl. A tak se na východ Čech vrátil a rozdával dál radost na hřišti, až do svých 36 let.

 

Na začátku devadesátých let ještě bojoval v rakouském FC Mistelbach jako hrající trenér. Po ukončení hráčské kariéry působil na lavičce VCHZ Pardubice. V sezóně 1999/2000 trénoval v 1. lize v Hradci Králové, kde však byl po 6. kole odvolán a na jeho místo nastoupil Milan Petřík. Později trénoval v nižších soutěžích v Kolíně a AFK Chrudim.

 

Na našem stadionu ho můžete potkat pravidelně při našich domácích zápasech, kdy usedá na tribunu spolu s některými ze svých tehdejších spoluhráčů. Do dalších let přejeme Stanislavu Kocourkovi hodně zdraví!

 

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 28.10.2017 | Zdroj fotky: redakce )



Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více