Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 15.09.2017

Věřím, že navážu na výkony z úvodu sezóny, doufá zraněný Mužík

Scházel vám minulý víkend v sestavách pardubických seniorských týmů Ladislav Mužík, hbitý ofenzivní fotbalista, který začal sezónu velmi dobrými výkony a v utkání proti Ústí vstřelil svou první druholigovou branku?


Pak vám bude chybět v sestavách i v dalších týdnech. Ladislav Mužík (nar. 25.07.1998) v úvodu podzimu svými výkony upoutal pozornost trenérů reprezentace do 20 let a z dvojutkání proti Portugalsku a Německu se bohužel vrátil se zraněním. „Mám přetrhané vazy v kotníku,“ říká smutně hráč, který prošel v pardubickém klubu všemi dorosteneckými kategoriemi a v této sezóně začal poctivě sbírat další zkušenosti ve FNL.

 

Situace je o to smutnější, že zranění se stalo při tréninku. Po cenné výhře nad Portugalskem 3:0 se český tým připravoval na utkání proti Německu. „Dostal jsem dlouhý míč a byl atakovaný hráčem. Stoupl jsem si nějak blbě na míč a otočil se mi kotník,“ popisuje nešťastnou situaci 19ti letý fotbalista.

 

Jeho návrat na trávníky je zatím nejistý, minimálně se však jeho absence bude počítat v řádu týdnů. „Nevím, kdy přesně se na hřiště vrátím, ale budu dělat všechno pro to, aby to bylo co nejdříve. Za měsíc jdu na kontrolu, takže dřív to určitě nebude. Ale doufám, že na podzim ještě stihnu odehrát nějaký zápas,“ zůstává Mužík optimistou. 

 

Talentovaný hráč, který s fotbalem začínal v Poličce a do Pardubic přišel před čtyřmi lety ze Svitav, rozjel sezonu velmi dobře. Do svého zranění naskočil do všech sedmi utkání ve druhé nejvyšší soutěži, jeho zmíněný gól do ústecké sítě byl opravdu parádní, po sprintu přes dvě třetiny hřiště. „Mrzí mě, že zranění přišlo právě teď,“ popisuje své pocity. „Ale takový je fotbal. Věřím tomu, že po návratu na hřiště dokážu navázat na své výkony v úvodu sezóny,“ zůstává optimistou.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 15.09.2017 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více