Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 04.08.2017

Hostíme Frýdek-Místek, získáme první body?

V sobotu 5. srpna začne i pro pardubické sportovní příznivce sezóna Fortuna národní ligy. V 10:15 hod. bude mít výkop naše utkání 2. kola soutěže proti MFK Frýdek-Místek. Co víme o soupeři a jaké novinky z našeho tábora nám prozradil trenér Jiří Krejčí?


Proti Frýdku-Místku jsme od jeho postupu do FNL v roce 2013 (rok poté, co jsme se do 2. ligy probojoval FK Pardubice) sehráli osm mistrovských zápasů. A v těchto měřeních sil ani jeden ze soupeřů nedokázal zvítězit na trávníku soupeře! Dokonce v posledních dvou soubojích diváci neviděli branku, body se tedy dělily po výsledcích 0:0.

 

Po prohře v minulém kole si budou chtít Pardubáci připsat na své konto první tři body v soutěži. Jak si v úvodním kole vedl náš sobotní soupeř? Hostil Opavu, jednoho z favoritů soutěže a remizoval s ním 1:1 (u gólu hostů asistoval Joel Kayamba). Nejvýraznější postavy našeho dnešního soupeře? Bezesporu Adam Varadi, zkušený exligový hráč, a také rodák z Vysokého Mýta Nikolas Šumský.

 

"Registrujeme, že Frýdek-Místek získal Adama Varadiho z Baníku, což je pro tým výborná posila. Mají hodně vysokých hráčů, kteří umějí hrát silově a předvádějí poctivý fotbal, jako tomu bylo v prvním kole proti Opavě," prozradil nám trenér Jiří Krejčí, co ví o hře soupeře.

 

"Frýdek-Místek se snaží vycházet z dobře organizované obrany a vyrážet do rychlých protiútoků. Mají na to vhodné typy hráčů, ať už v podobě Varadiho, nebo Šumského. Ten vhodně doplňuje hráče na hrotu, bylo to dobře vidět v utkání s Opavou; v úvodu naběhl do vápna a Varadi mu to tam hezky dával," vysvětluje pardubický trenér, který pochopitelně hru soupeře sledoval.

 

Pardubický tým v prvním kole soutěže utržil porážku 0:1 od pražské Olympie, ale hodlá na ni rychle zapomenout. Proti sestavě z minulého týdne se fanoušci dočkají určitých změn. "Nějaké změny chystáme, početně ne velké, ale dají se očekávat," vysvětluje Jiří Krejčí, který v nové sezóně spolupracuje s kolegou Jaroslavem Novotným. "A doufáme, že tato inovace padne na úrodnou půdu."

 

A ještě jedna nepříjemnost čekala na pardubický tým v tomto týdnu. Počasí, které sužovalo pochopitelně nejen náš kolektiv. "Snažili jsme se tomu trochu přizpůsobit přípravu," přiznává kouč. "Pochopitelně, že nemůžeme ani ve vedrech přestat trénovat, ale uzpůsobili jsme čas tréninku tak, abychom se nepřipravovali v nejhorším vedru. Tréninky byly intenzivnější, ale kratší," připustil. 

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 04.08.2017 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více