Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 18.04.2017

Petr Kudrna: Doufám, že doma budeme už jenom vyhrávat

V neděli odpoledne byl Petr Kudrna šťastným střelcem našeho týmu na půdě ostravského Baníku. Ve středu bude pro karetní trest proti Vlašimi scházet, přesto jsme mu položili desítku otázek a z nich poznáte, že pardubická kabina má bojovnou náladu. A doma chce už jenom vyhrávat!


banner

 

Petře gratulace k bodovému zisku z Ostravy. Cesta začala netradičně, zjistili jste, že trenér Krejčí kvůli zdravotním problémům nepojede, rozhodilo vás to, nebo spíš semklo?

Asistenti nám ještě na Vinici v kabině před odjezdem řekli, že hlavního trenéra Krejčího chytla záda a nemůže do Ostravy jet, tak jsme to brali jako neměnný fakt. Při zápase pak už nebyl čas přemýšlet nad tím, kdo stojí na střídačce.

 

Baník je ve fotbalu pojem, navíc doma do neděle ještě neztratil ani bod. Na druhou stranu vy jste s ním na podzim sehráli dobrý zápas. Cítili jste, že byste mohli překvapit?

Nechci, aby to vyznělo nějak namyšleně, ale my zápasy proti velkým soupeřům docela umíme, i když samozřejmě výjimky by se našly. Do zápasu jsme šli s odhodláním pokračovat v dobrých výkonech i výsledcích z minulých dvou zápasů, což se nám podařilo a na Baníku vyválčili jako první tým v této sezóně bod.

 

Zápas jste začali aktivně a ty jsi vstřelil po rohu první gól. Byla to nacvičená herní varianta?

Ne, tahle varianta nebyla nacvičená. Já se při standardních situacích spíš tak nějak potloukám po vápně a snažím se tam rozhodit obranu pro naše hlavičkáře. Tentokrát míč našel mě a se štěstím zapadl k tyči.

 

Měli jste skvělý první poločas, v něm i další šance, postupem času ale začal Baník víc tlačit. Čím to bylo?

Měli jsme šance a je škoda, že jsme některou nevyužili. Tím bychom to Ostravě ještě ztížili. To, že nás Baník zatlačil, bylo hlavně tím, že jsme nedokázali udržet balon na delší dobu na jejich polovině, zbytečně jsme vyhazovali míče a tím se to na nás valilo víc a víc.

 

Soupeři jste dovolili jen srovnat, byla radost z bodu veliká? Do Ostravy se pro body nejezdí…

Jasně, za bod jsme rádi. I když jsme si v první půli vytvořili nějaké šance, tak nesmíme zapomínat na sílu Baníku, který hraje o postup. A i Ostrava si vytvořila slibné příležitosti. Takže myslím, že bod je asi spravedlivý.

 

Byl to poměrně tvrdý zápas, šest karet ve druhé půli hovoří za vše. Mrzí tě, že ses na Baníku vykartoval a příští utkání budeš sledovat jen z tribuny?

Mrzí, to je jasné. Na jednu stranu hloupá žlutá za zakopnutý balon. Na druhou, kdybych balon nechal být, Baník by mohl rychle rozehrát a mohla z toho šance, nebo branka. Ale stalo se, teď s tím už nic neudělám. 

 

Fanoušků do Ostravy dorazilo jen několik, ale oceňuje kabina, že jsou věrní a jezdí na všechna venkovní utkání?

Oceňujeme výjezdy našich fanoušků, v mnoha zápasech jsou slyšet víc, než ti domácí. Tentokrát to v Ostravě měli o trochu složitější, protože Baníkovců byla pochopitelně přesila, ale hodně nám jejich účast pomáhala. Děkujeme jim za podporu!

 

Mimochodem, tvůj nedělní gól byl šestý ve 2. lize, ale všechny jsi dal na hřištích soupeře. Kdy se trefíš taky doma?

Šest golů? To jsem na jeden zapomněl (se smíchem). Nevím, kdy se trefím i na Vinici, snad si to nechávám na nějaký důležitý zápas.

 

Boj ve spodních patrech je těžký, co říkáš té vyrovnanosti týmů? Předpokládám také, že kabina nepochybuje, že se přímým bojům o záchranu vyhneme…

Tím, že jsme teď ve třech zápasech bodovali, jsme se přitáhli ke středu tabulky a tam je to namačkané na pár bodech. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál, ale třeba Vítkovice teprve čekají zápasy s Olomoucí i Ostravou.

 

Ve středu dorazí Vlašim, potěšíme diváky a urveme tři body?

Na domácím hřišti jsme už poztráceli spoustu bodů. Doufám, že ty se Znojmem byly poslední a po zápase s Ústím už budeme doma jen vyhrávat!


(Autor: Radek Klier | Datum: 18.04.2017 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více