Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 16.04.2017

Vezeme z Ostravy bod s cenou zlata!

Skvělá první půle a statečný vzdor po změně stran! To byly hlavní symboly nedělního televizního vystoupení našeho týmu na trávníku ostravského Baníku. Vedli jsme po brance Petra Kudrny, domácí po změně stran srovnali, ale ničeho navíc již nedosáhli.


22. kolo FNL

 

FC Baník Ostrava - FK Pardubice 1:1 (0:1)

 

Desetkrát v sezóně hrál ostravský Baník doma, desetkrát vyhrál. Bezztrátová bilance mu ovšem vydržela jen do nedělního utkání, než na jeho trávník dorazili Pardubáci! A to ještě Východočeši dorazili na sever bez trenérů, protože Jiří Krejčí pro velké problémy se zády nemohl absolvovat cestu na sever Moravy.

 

Domácí začali aktivně, nicméně Pardubice se rychle dostaly do hry a tlačily se dopředu. Přišla série rohových kopů a z toho třetího hosté udeřili. Na Ladrův centr si naběhl na přední tyč Kudrna a poslal míč do sítě - 0:1! Domácí mohli srovnat z trestného kopu za hranicí šestnáctky, Pekár mířil nad branku.

 

Ve 27. minutě šikovně hlavičkoval Petráň, brankář Vašek míč s námahou vyškrábl a ten tancoval na horní hraně břevna ostravské svatyně… A chvilku na to v dobré pozici trefil Ladra z voleje jen hlavu Petráně. Pardubice kontrolovaly útočné snažení domácích, ti zahrozili až v závěru poločasu, Nejmohutněji Hrubý, který trefil tyč Knoblochovy branky, míč se od ní odrazil po brankové čáře pryč z nebezpečného území…

 

V druhé půli vsadili hosté zejména na důslednou obranu a byli v ní úspěšní. Nicméně Baník ukázal, proč bojuje o postup do 1. ligy, kvalita jeho hry je vysoká. A tak se dostal do zakončení hlavou Zápotočný, který mířil vedle. V 68. minutě ale přece jen padla branka. Centr z levé strany propadl až na zadní tyč před nikým nehlídaného  Suse, který zblízka mezi nohy Knoblocha vyrovnal - 1:1.

 

Do konce utkání hosté bránili pozorně a snažili se využívat každé chvíle k držení míče na polovině soupeře. V závěru utkání mohly padnout branky na obou polovinách hřiště. V poslední minutě se Mičola, na hraně ofsajdového postavení, ocitnul sám před Knoblochem, který předvedl fantastický zákrok a útočníka Baníku vychytal. V poslední minutě nastavení netrefil z voleje branku nikým nehlídaný střídající Přibyl.

 

Utkání tak skončilo zaslouženou remízou, přičemž bod v trávníku favorita je nadmíru cenný. Další utkání čeká na pardubický tým už ve středu, kdy hostí na Vinici od 17:00 hod. FC Vlašim.

 

Fakta - branky: 68. Sus - 14. KudrnaŽK: 4:3 (Hlinka, Helešic, Mičola, Sus - Kudrna, Křapka, Kayamba). Rozhodčí: Matějček z Mělníka (Fišer, Pfeifer). Delegáti: Bajer a Kořínek. Diváků: 4789.

 

Sestavy - BANÍK: Vašek - Sus, Pokorný, Zápotočný (C), Helešic - Pekár (46. Mondek), Hlinka, Hrubý - Mičola, Stáňa (82. Urgela) - Jakubov. 

FK PCE: Knobloch - Křapka, Piroch, Šejvl, Čiernik - Kudrna - Kayamba (90+4. Přibyl), Řezníček (75. Shejbal), Jeřábek (C), Ladra - Petráň (69. Fousek).

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 16.04.2017 | Zdroj fotky: www.fcb.cz )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více