Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 15.04.2017

Nedělní menu Pardubic: Druhý Baník, který doma neztrácí body

Deset zápasů, deset výher a pouze čtyři inkasované branky. To je bilance fotbalistů Baníku Ostrava v domácím prostředí, kterým je pro ně v této sezoně Městský stadion ve Vítkovicích. Dalším týmem, který se pokusí zrušit neporazitelnost druhého týmu Fortuna národní ligy, budou třinácté Pardubice. Zápas 22. kola se hraje v neděli ve 13.45, přímým přenosem ho vysílá ČT sport.


Pro hráče FK Pardubice to bude na jaře třetí venkovní zápas, ze Sokolova a z Opavy si přivezli tři body. O to více si na ně Ostravští dají pozor. „Chceme podat dobrý výkon. Uvidíme, na co to bude stačit," uvedl pardubický trenér Jiří Krejčí. „V Opavě jsme taky nebyli favoritem. Ověřili jsme si, že se dá hrát s každým," řekl záložník Adam Fousek, jehož gól rozhodl poslední zápas proti Ústí nad Labem.

 

Ostravští na jaře čtyřikrát vyhráli, naprázdno vyšli jen ve Frýdku-Místku. Před třetí Opavou mají na druhé postupové příčce náskok sedmi bodů. „Baník je silný a tradiční klub, v zimě navíc ještě posiloval. V každé řadě má zdvojené posty, čeká nás hodně kvalitní soupeř. Podle mého názoru bude po této sezoně znovu prvoligový," poznamenal kouč Krejčí.

 

Svými výkony Baník drží i osmatřicetiletý brankář Petr Vašek, jenž v sezoně již dvanáctkrát udržel čisté konto. V tomto týdnu se s vedením ostravského klubu dohodl na prodloužení smlouvy. „Baník umí hrát kombinačně a prosadit se ze standardních situací. Díky nim vyhrál poslední dva zápasy. Mají tam rychlé hráče, k tomu přidejte velkou zkušenost. Musíme být celkově dobře organizovaní a koncentrovaní v každé vteřině utkání," má jasno trenér Jiří Krejčí.

 

Fotbalisté Pardubic ve FNL odehrají následující tři zápasy během pouhých sedmi dnů. „Je to určitá komplikace vzhledem ke středě, ale určitě se tomu v neděli nebudeme žádným způsobem přizpůsobovat," zdůraznil Krejčí, jenž bude mít v Ostravě kromě dlouhodobých marodů kompletní kádr.


(Autor: Tomáš Rais, Pardubický deník | Datum: 15.04.2017 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více