Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-10 (2013) | 29.10.2016

Stříbro z Českého Brodu

V podzimní sváteční den jsme zavítali na kvalitně obsazený turnaj do Českého Brodu. Žádnou medaili ani jiné ocenění (pokud nepočítáme sušenku) jsme neobdrželi, ačkoli bychom si ho za předvedené výkony, bojovnost i celkové umístění zasloužili.


Turnaj očima trenéra Lukáše Daňka:

V prvním utkání nás čekal tým Mladé Boleslavi, který nakonec získal ve skupině 3 body - s námi. Od začátku se na nekvalitním terénu hrála vyrovnaná partie, ve které jsme měli více šancí než soupeř. Čtyři minuty před koncem jsme nedali gól do prázdné brány a v poslední minutě jsme litovali, když soupeř z ojedinělé šance skóroval. Po prvním zápase jsme měli hodinu volno, probrali jsme s kluky témata, která nyní hýbou světem, a hned to bylo lepší.

Po pauze nás čekal soupeř z Mostu, kterému jsme po Ondrášovce měli co vracet. A podařilo se. I když nás rychlé vedení 3:0 poněkud uspokojilo, dvakrát jsme inkasovali a nebylo daleko k vyrovnání, zachránil nás skvělým zákrokem gólman Flamík. Z protiútoku jsme odskočili na 4:2 a dále už na hřišti kralovali.

Zápasy s Bohemkou jsou zatím letos asi nejkvalitnější, jaké jsme schopni odehrát. Soupeř je velmi dobrý, snaží se hrát fotbal a nás vyhecuje k maximálnímu úsilí. Vyrovnaný zápas jsme tentokrát rozhodli v poslední minutě. A především bojovnost byla v tomto utkání příkladná.

Předposlední zápas ve skupině jsme sehráli s Příbramí. Zápas to nebyl snadný, hodně ubojovaný - jako většina na turnaji - ale cenné vítězství 2:0 nás přiblížilo k vítězství ve skupině, stačilo ,,jen“ porazit Slavii.

Nejlepší zápas na turnaji byl ten poslední ve skupině. Na sešívané jsme vlétli, vedli jsme 1:0 a třikrát ještě nastřelili brankovou konstrukci. V poslední minutě jsme po chybě inkasovali ale finále nám asi bylo souzeno, když jsme se ihned po rozehrávce dostali ke střele z 15m a Dostál krásně k tyči rozradostněl všechny přítomné (alespoň tedy pardubické) fanoušky.

Ve finále nás čekal druhý tým Slavie. Ve druhé minutě se Zelinger řítil sám na bránu a (konečně) chladnokrevně umístil střelu k tyči. Ve zbytku zápasu byla Slavie mírně lepší, přesto se před koncem dostal ke střele Dominik Schejbal a orazítkoval tyč. O minutu později jsme bohužel inkasovali a přáli si alespoň penaltový rozstřel. K tomu bohužel nedošlo, v poslední minutě se Slávisté prosadili po rohovém kopu a nám už nezbývaly síly ani čas na vyrovnání, i když k němu nebylo daleko. Nakonec se tedy z vítězství ve finále radovala Slavia a na nás zbyly (bohužel jen pomyslné) stříbrné medaile. 

Ačkoli prohra ve finále vždy mrzí, kluci se rozhodně nemusí za nic stydět, byl to skvěle odehraný turnaj s příkladnou bojovností, takhle bychom si to představovali pokaždé, přidat více pohybu, fotbalovosti a bude to OK. 

 

FK Pardubice: Flamík Filip – Čáslavka Ondřej, Veselý Tomáš, Stavinoha Jakub, Procházka Přemek – Čihák Vojtěch, Schejbal Filip – Zelinger Jan, Drobný Lukáš, Dostál Jan, Schejbal Dominik

 

Výsledky

FK Pardubice – FK Mladá Boleslav      0:1

FK Pardubice – FK Baník Most     6:2

(4x Dostál, Zelinger, Drobný)

FK Pardubice – Bohemians Praha 1905    1:0

(Dostál)

FK Pardubice – 1. FK Příbram     2:0

(Drobný, Zelinger)

FK Pardubice – SK Slavia Praha ,,B“    2:1

(Stavinoha, Dostál)

 

Finále

FK Pardubice – SK Slavia Praha ,,A“    1:2

(Zelinger)

 

Celkové pořadí turnaje

  1. SK Slavia Praha ,,A“

  2. FK Pardubice

  3. SK Slavia Praha ,,B“

  4. FC Hradec Králové

  5. Bohemians Praha 1905

  6. FK Ústí nad Labem

  7. FK Baník Most

  8. FK Spartak Trnava

  9. 1. FK Příbram

  10. FK Motorlet Praha

  11. FK Mladá Boleslav

  12. FŠ Třebíč

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 29.10.2016 | Zdroj fotky: )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více