Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 26.08.2016

Přijíždí Sokolov, náš soused v tabulce FNL

V sobotu dopoledne se na Vinici představí Baník Sokolov. Chtělo by se napsat „opět“, protože téhož protivníka jsme na našem stadionu vítali před necelými 3 měsíci a porazili jsme ho 3:2. Nyní přijíždějí Západočeši znovu, zopakovat květnový výsledek by nebylo špatné…


banner

 

Oba sobotní protivníky spojuje jedna statistická zajímavost. Sokolov i Pardubice totiž mají po třech kolech aktuální sezóny FNL čtyři body, po jedné výhře, remíze i prohře a rovněž totožné skóre - 3:4! Jeden drobný rozdíl by se našel - Pardubáci museli 2x bojovat na půdě soupeře, sokolovští jen jednou.

 

To vše nasvědčuje, že v sobotu dopoledne nás čeká vyrovnaný souboj. Soupeř si v minulém týdnu zlepšil náladu, když porazil nováčka z Prostějova 1:0. "Jsem rád, že jsme to zvládli a nakonec ten gól dali," komentoval vítězství, které si domácí zařídili až šest minut před koncem, Jaroslav Beláň, brankář a nejzkušenější postava sokolovské sestavy. "Tlak jsme měli, byly tam střely. Petr Glaser to pak krásně trefil, takže si myslím, že to bylo vydřené, ale zasloužené vítězství," řekl pro klubový web.

 

Ale ani pardubický celek nejde do zápasu v nejhorší náladě. Ve středu uhrál v televizním utkání na trávníku Sigmy Olomouc cennou remízu 1:1, navíc po výkonu, po němž lze říci, že bod je zasloužený. "Máme z bodu ohromnou radost, ale musíme po zápase dobře zregenerovat, abychom byli na sobotu připravení a v pohodě," věděl hned po středečním závěrečném hvizdu střelec pardubického gólu Tomáš Ladra.

 

Jiří Krejčí se svým trenérským týmem začal hned po olomouckém "výletu" myslet právě na sokolovský tým. "Musíme se dát rychle dohromady, rozhodně nám psychicky pomůže to, že jsme uhráli úspěšný výsledek." Informace o sobotním soupeři má z předchozích kol, jeho výhodou je, že Sokolov zná velmi dobře. Proti tamnímu Baníku vedl své svěřence ve FNL již šestkrát. "Dáme si určitě pozor na standardní situace, z nich nás snad ve všech zápasech hodně trápili," zdvihá varovně prst.


(Autor: FK Pardubice | Datum: 26.08.2016 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více