Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 17.07.2015

Jiří Kovárník: Věřím, že mladí pomohou vytvořit silné jádro týmu

Dorostenecký tým U-19 má za sebou dvě přípravná utkání, obě vítězná. Po středeční výhře 1:0 nad pražským Motorletem nám šéftrenér mládeže Jiří Kovárník odpověděl na několik otázek, týkajících se přípravy týmu a blížícího se startu dorostenecké ligy.


Máte za sebou první týdny přípravy a úvodní dva přátelské zápasy, jak byste zhodnotil práci svých svěřenců?

Kluci pracují dobře, objem přípravy, který jsme si stanovili, plníme. Máme také štěstí, že se nám zatím vyhýbají zranění. Někteří kluci byli hrát za B-tým mužů, takže vytížení jsou hodně, což bylo vidět i v průběhu zápasu proti Motorletu. První parta to vůbec nezvládla, ani ne tak fotbalově, ale bylo to v hlavách, chyběl jim pohyb. Druhý poločas byl od dalších hráčů podstatně lepší, přitom kluci trénují všichni stejně. Spokojeni tedy s pracovitostí na trénincích jsme, ale bohužel někteří se v zápase poddávají únavě - tak by to nemělo vypadat.

 

Jak se vám letos daří každoroční proces, tedy skloubit hráče, kteří dorosteneckou ligu už hráli, s těmi, kteří přicházejí z mladší kategorie?

Bude to delší proces, ale na první pohled to vypadá, že si kluci sedli. Nevypadá to, že by v týmu byl nějaký rušivý element, kluci si na hřišti celkem vyhovují. My zatím mícháme v zápasech větší počet hráčů, ale to si v další fázi přípravy sedne.

 

Vy jste v minulém období velmi pečlivě sledoval i kategorii U-17, ze které nyní do vašeho týmu přišlo několik individualit, jako Nikodém, nebo Šmíd do branky. Těšíte se na práci s nimi?

Přidal bych ještě Mullera nebo Vávru, kapitána minulé U-17. Myslím si, že do týmu zapadnou, ale teď jsou unavení, mají to přece jen trochu náročné, je to rychlejší fotbal. Ale na boleslavském trávníku ukázali, že by na to mohli mít, nicméně únava stoupá, ve středečním utkání byl Motorlet proti nám ještě na začátku přípravy a odpočatý. Nicméně těším se, že tito mladíci v kombinaci s hráči, kteří nám zůstali z předchozí sezóny, vytvoří silné jádro našeho týmu.

 

K výkonu proti Motorletu jste byl poměrně kritický, našel jste i nějaká pozitiva ve hře vašich svěřenců?

S druhým poločasem jsem spokojený byl, protože jsme viděli, že kluci i přes únavu pracovali. Zato první poločas jsme byli hrubě nespokojení, i přesto, že jsme dali tři tyče. Sledovali jsme , že kluci nepracovali, po fotbalové stránce to bylo málo. Testovali jsme proti Motorletu i morálně volní vlastnosti hráčů a první půle byla z tohoto pohledu špatná.   

 

Máte za sebou dvě výhry v přípravě a první mistrovské utkání vás čeká už za dva týdny. Kdy začnete finalizovat sestavu, která vyběhne 1. srpna proti Spartě?

Čeká nás v další přípravě v sobotu Kolín, kde protočíme ještě větší množství hráčů. A také uvidíme, zda některé hráče budeme posílat na nedělní utkání B-týmu mužů. A pak už nám zbývají jen utkání proti Jablonci a Slavii. Ta už bude hrát 14 – 15 hráčů, se kterými budeme počítat, že vyběhnou v prvním kole ligy proti Spartě.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 17.07.2015 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více