Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Divize | 18.04.2015

Cenný bod rezervy v derby

Tradiční okresní derby tentokrát mělo stejně jako na podzim dva rozdílné poločasy. V tom prvním byli lepší pardubičtí a zaslouženě vedli, v tom druhém hráli prim živaničtí, kteří ale stihli jen vyrovnat. V penaltové loterii pak byli šťastnější domácí.


22. kolo Divize sk. C

 
TJ Sokol Živanice - FK Pardubice B  1:1 na pen. 5:4 (0:1)
 
 
V současném kádru Živanic je hned osm kmenových hráčů FK Pardubice (Buriánek, Polák, V. Kakrda, Janecký, Novotný, na lavičce zůstal Čihař a pro zranění chyběli Tischler a D. Černík). Na druhé straně se zase do známého prostředí vrátili jako hosté Knobloch, Rydval a Klátil. Do utkání vstoupili velmi aktivně hosté a hned ve druhé minutě musel Volšík vyrážet nepříjemnou střelu Řezníčka. V 11. minutě domácí brankář chytil trestný kop Fouska. Ve 22. minutě pronikl do vápna Klátil, dal jesle Mocanu, ale z úhlu pálil mimo branku. Poté se bojovalo převážně ve středu hřiště. Až v nastavení první půle Mocanu složil Klátila a následný přímý kop poslal přesně podél zdi do branky Vencl - 0:1
Po hodině hry převzali iniciativu domácí a v 66. minutě Kuliče vychytal nohou Knobloch. Po následném rohu hlavičkoval těsně nad Mocanu. V 69. minutě již ale domácí vyrovnali, když se odražený míč dostal k čerstvému Hloušovi, jenž ho poslal do branky - 1:1. Za pět  minut byl navíc po druhé žluté vyloučen Dostálek a Živanicím začala přesilovka. Měli herní převahu, ale kromě střely Gorola těsně vedle z přímého kopu a nebezpečné hlavičky Janeckého z ní více nevytěžili. Body se tak dělily a zápas šel do penaltového rozuzlení. V něm byl průběh následující: Buriánek - 1:0, Vencl - 1:1, Gorol - 2:1, D. Pánek - 2:2, Mocanu - 3:2, Řezníček - 3:3, Kulič - 4:3, Šejvl - 4:4, Herzán - 5:4, Prokopec nedal, když jeho střelu Volšík vystihl a tak se z bodu navíc mohli radovat domácí. V korektním derby vynikli: Herzán, Kulič - Šejvl, Vencl, Fousek.
 
Fakta - branky: 69. M. Hlouš, rozhodující penalta Herzán - 45. (+1) Vencl. ČK: 0:1 (74. Dostálek). ŽK: 1:3 (Janecký - Mandutz, Dostálek, Knobloch). Rozhodčí: Brož z České Lípy (Řeháček, Šimek). Delegát: Eibl z Českých Budějovic. Diváků: 160.
 
Sestavy - ŽIVANICE: Volšík - Buriánek, Mocanu, Ráliš, Novotný - T. Kakrda (52. Trupl), Polák (52. Gorol), Herzán, Janecký - Kulič, J. Černík (67. M. Hlouš).
FK PCE B: Knobloch - Mandutz (86. Řezníček II), Vencl, Šejvl, Prokopec - Portyš (66. D. Pánek), Křivka, Řezníček, Fousek (69. Konvalina) - Dostálek, Klátil (69. Rydval).
 
 
Pavel Němeček, trenér Pardubic B: " Podle mého názoru to bylo utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme byli aktivnější, agresivnější a dařila se nám kombinace. Kdy vše vyústilo chytře zahranou standardní situací, která skončila brankou. Postupem času už iniciativu přebíral domácí tým. Dostal nás pod tlak a my jsme začali hrát příliš bojácně. Po vyloučení našeho hráče jsme se již jen bránili. Proti nám stál kvalitní soupeř a každý bod je pro nás dobrý. "
 


(Autor: Lukáš Ouředník | Datum: 18.04.2015 | Zdroj fotky: Libor Čihák )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více