Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Divize | 08.03.2015

Jarní premiéra B-týmu za dva body

Do jarních odvet vstoupila pardubická rezerva na ohrazenické umělé trávě cenným dvoubodovým ziskem, když poprvé v sezoně zažila penaltový rozstřel, ve kterém byla úspěšnější.


16. kolo

 
FK Pardubice B - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí  1:0 po pen. 4:3 (0:0)
 
První šanci měl ve 12. minutě Dostálek, ale jeho střelu Zavřel chytil. Domácí poté hrozili zejména z množství rohových kopů, ale ke vstřelení gólu to nevedlo. V závěru první půle poté pardubičtí trenéři museli vzhledem ke zranění udělat dvě vynucení změny v sestavě a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.
Druhá půle se odehrávala převážně ve středu hřiště, kde se bojovalo o každý metr. V 58. minutě po dalším rohu domácích hlavou mířil nad Kopřiva. V 72. minutě se do ojedinělé šance dostali hosté Vaňousem, který obešel tři protihráče a Knobloch jeho přízemní střelu s námahou vyrazil na roh. Pardubičtí se snažili až do závěrečného hvizdu strhnout výhru na svoji stranu, ale přes pozornou obranu soupeře se jim to již nepodařilo a tak poprvé v sezóně přišly na řadu pokutové kopy.
V nich byl průběh následující: Hudcovi střelu vyrazil Knobloch, Němeček - 1:0, Smejkal - 1:1, Jiroutek - 2:1, Kukla - 2:2, D. Pánek - 3:2, Kaláb - 3:3, Pešek - 4:3, Zavřelovi střelu Knobloch vyrazil a na Šejvla se tak již logicky nedostalo. 
Domácí si tak připsali bonusový bod navíc. V domácím celku vynikli Knobloch, Němeček, Šejvl a Portyš. U hostů Hudec s Vaňousem.
 
Fakta - rozhodující penalta: Pešek. ŽK: 2:2 (Konvalina, Křivka - Falta, Souček). Rozhodčí: Novák z Nové Paky (Vít, Hůlka). Delegát: Wencl z Teplic. Diváků: 80.
 
Sestavy - FK PCE B: Knobloch - Pešek, Kopřiva, Němeček, Konvalina - Dostálek (40. Fidler, 67. Křivka), Šejvl, Jiroutek, Portyš - Rydval (37. Kopecký), D. Pánek.
UO: Zavřel - Felcman, Hudec, Felgr, Coufal - Smejkal, Brabec, Falta, Langer (84. Rejda) - Vaňous (90. Kaláb), Souček (77. Kukla).
 
 
Pavel Němeček, hrající trenér Pardubic B: " Do utkání jsme vstoupili aktivně a před brankářem soupeře jsme se díky centrům ze strany dostali k několika závarům, ale chyběl nám patřičný důraz v koncovce, aby nějaký pokus skončil brankou. Po půl hodině hry jsme museli nuceně vystřídat a než si vše sedlo, tak nás soupeř zatlačil na vlastní polovinu. Druhý poločas byl více méně vyrovnaný, hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale k nějakým velkým vyloženým šancím nedošlo. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli v defenzivní činnosti a neobdrželi jsme branku. Penalty jsou už loterie, ale ceníme si toho, že jsme je vyhráli. "
 
 


(Autor: Lukáš Ouředník | Datum: 08.03.2015 | Zdroj fotky: redakce )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více