Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-10 (2013) | 23.11.2014

Zlatý víkend

O tomto víkendu jsme odehráli dva turnaje. Jeden ve Slatiňanech a druhý na umělé trávě v Praze. Oba pro nás skončili zlatou tečkou.


Zlaté Slatiňany

 

Očima trenéra Michala Křenka:

Turnaj jsme začali s méně známým a nevyzpytatelným týmem z Chotěboře. Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do tempa a rozehráli se, navíc soupeř byl fotbalový a nechtěl nám dát nic zadarmo. Nakonec jsme se však probojovali do gólových příležitostí, z nichž jsme díky Hynku Čebišovi a Janu Flaškovi dvě proměnili a urvali vítězství.

Ve druhém utkání, nás čekal zcela neznámý soupeř, který nás zaskočil nejen svou výškovou a váhovou převahou, ale i bojovností a zarputilou hrou, s níž měl náš útok problémy. Hubené vedení o jednu branku a neproměněné šance jsme v poslední minutě bohužel podpořili velkou chybou v obraně, a to nás stálo 2 ztracené body.

Bohužel jak jsme skončili, tak jsme začali třetí utkání s Vysokým Mýtem, kdy jsme byli bez náboje, bojovnosti a snahy vyhrát. Utkání rozhodly individuální chyby hráčů i brankáře a bohužel nepomohlo ani závěrečné snažení a tlak, kterým jsme sice snížili, ale už se nám nepodařilo vyrovnat.

Vše zlomil čtvrtý zápas se silnou a fotbalovou Chrudimí, do kterého kluci nastoupili úplně opačně než v předchozích zápasech. Bojovnost, důraz, fotbalovost, plnění úkolů na svých postech, zodpovědná hra z obrany a také snaha dostat se zpět do boje o medaile. To vše zdobilo výtečný výkon a zasloužené vítězství. Na této vlně jsme se svezli i v dalších dvou utkáních, kdy jsme už soupeře téměř k ničemu nepouštěli. Hráli jednoduchý a líbivý fotbal, který nám zajistil další dvě vysoké výhry a zároveň celkové vítězství v turnaji.

Nutno dodat, že na turnaji byly ročníky 2004 i starší, tudíž náš tým byl věkově nejmladší. Všem klukům děkujeme za bojovnost a snahu. Především bychom chtěli vyzdvihnout výkon Míši France. Našemu dvanáctibrankovému branko-stroji Janu Flaškovi gratulujeme k individuálnímu ocenění nejlepšího střelce turnaje.

FK Pardubice: Slabý Marek – Metelka Ondřej, Franc Michal, Kožený Filip, Fidrhel Martin – Flaška Jan, Halda Marek, Čebiš Hynek, Smuts Daniel

 

Zápasy

 

FK Pardubice – Fc Boca Chotěboř      2:0

(Čebiš, Flaška)

FK Pardubice – SK Sokol Prosetín/TJ Sokol Holetín      1:1          

(Flaška)

FK Pardubice – SK Vysoké Mýto    1:2      

(Flaška)

FK Pardubice – MFK Chrudim    3:0

(Flaška, Metelka, Franc)

FK Pardubice – Spartak Slatiňany ,,Červení“      7:1

(5x Flaška, 2x Smuts)

FK Pardubice – Spartak Slatiňany ,,Modří“       8:0

(3x Flaška, 3x Halda, 2x Smuts)

 

Celkové pořadí turnaje

 

  1. FK Pardubice

  2. SK Vysoké Mýto

  3. MFK Chrudim

  4. Boca Chotěboř

  5. SK Sokol Prosetín/TJ Sokol Holetín

  6. Spartak Slatiňany ,,Červení“

  7. Spartak Slatiňany ,,Modří“

 

Individuální ocenění

Nejlepší střelec: Jan Flaška – 12 branek (FK Pardubice)

Nejlepší brankář: ? (Chotěboř)

Nejlepší hráč: ? (MFK Chrudim)

 

 

 

Zlatá Praha

 

 

Prostředí turnaje bylo rozhodně zajímavé, nicméně několik výtek se určitě najde. Hřiště bylo celkem velké, a tudíž by asi nebyl problém turnaj hrát s pěti hráči v poli. Házenkářské branky také nebyly zrovna ideální, hlavně v momentě, kdy se hraje 1x10 minut. Právě proto často platilo pravidlo, kdo dá gól, vyhrál.

První utkání s Bohemians bylo trochu kostrbaté na obou stranách, rozhodla střela Brože z kraje zápasu. Následující zápas již vypadal o poznání lépe, hra se zrychlila a šance se proměňovali. Duel s druhým týmem Bohemians byl však trochu jiný. Soupeři jsme omylem nahráli na gól a v momentě, kdy prohráváte a máte málo času, se k šancím dostává mnohem hůře. Přesto jsme si jednu či dvě vytvořili, ovšem bez efektu. Bitva s Mladou Boleslaví byla spíše hrou uprostřed hřiště, téměř bez střeleckých příležitostí. Rozhodl Machatý po krásném náběhu při rohovém kopu. Dalším soupeřem byl Junior Praha, který byl velmi bojovný a tvrdý v osobních střetech. Drobné šance byly na obou stranách, ale zápas rozhodly dobře zvládnuté defenzivní úkoly obou týmů. Do posledního utkání jsme šli s tím, že pokud vyhrajeme, tak získáme primát. Nutno dodat, že jsme do zápasu vstoupili ve velkém stylu. Po pár vteřinách otevřel skóre Brož, v tu chvíli začala všechny kluky pohánět silná chuť vyhrát a bouřící pardubický kotel dodával energii sáhnout si až na dno sil. Soupeře jsme pustili do pár šancí, ale vše v poklidu kryl vynikající Korunka. V půlce utkání zvýšil pěknou střelou do protipohybu Dusil. Následně se už jen zápas bojovností dohrál, nicméně nikdo nepochyboval, že se jednalo o náš nejlepší výkon v celém turnaji. Zde opravdu nebylo nikomu, co vytknout.

Klukům za celý turnaj děkuji, podmínky byly bojové (i pro rodiče), ale aspoň máme krásné umístění. Zejména bych rád vyzdvihnul výkon Radka Čejky, který si počínal jako moderní obránce s automatickou převodovkou na start s míčem dopředu, a také výkon Františka Korunky, jehož rozehrávka byla naprosto bezchybná. Také gratuluji Arturu Brožovi za krásné ocenění pro nejlepšího hráče turnaje, určitě si to zasloužil.

 

FK Pardubice: Korunka František – Procházka Bořek, Čejka Radek, Machatý Ondřej, Hrobař Lukáš – Kvapil Jakub, Brož Artur, Divišek Vojtěch, Puchner Michal, Novák Filip, Dusil Štěpán

 

 

Zápasy

 

FK Pardubice – Bohemians 1905 ,,A“    1:0

(Brož)

FK Pardubice – ČAFC Praha     3:0

(Procházka, Brož, Kvapil)

FK Pardubice – Bohemians 1905 ,,B“   0:1

 

FK Pardubice – FK Mladá Boleslav    1:0

(Machatý)

FK Pardubice – TJ Junior Praha   0:0

 

FK Pardubice – SC Xaverov     2:0

(Brož, Dusil)

 

Celkové pořadí turnaje

 

  1. FK Pardubice

  2. TJ Junior Praha

  3. Bohemians 1905 ,,B“

  4. Bohemians 1905 ,,A“

  5. FK Mladá Boleslav

  6. Xaverov

  7. ČAFC Praha

 

Individuální ocenění

 

Nejlepší střelec: Štěpán Jurák (Bohemians 1905 ,,B“)

Nejlepší brankář: Michal Zaplatílek (FK Mladá Boleslav)

Nejlepší hráč: Artur Brož (FK Pardubice)

 

 


(Autor: Slezák Ladislav | Datum: 23.11.2014 | Zdroj fotky: )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více