Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-9 (2014) | 22.06.2014

Bramborový Jako cup

O víkendu od 21. – 22. 6. jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje v Jako cup v Hradci Králové. Na něm jsme vybojovali bramborové medaile.


Turnaj byl specifický hlavně herním systémem. Každé mužstvo mělo vytvořeny dva týmy, které hráli současně s jedním protivníkem. O poločase se jeden z týmů vyměnil, aby hrál každý s každým. Jedná se hlavně o zkoušku šíře kádru a jeho kvalit. Myslím, že jsme ukázali, že kádr máme početný a velmi kvalitní. Fotky z turnaje budou brzy dodány v novém článku.

 

FK Pardubice: Shejbal Oliver, Slabý Marek – Vondrouš Jan, Franc Michal, Kožený Filip, Hrobař Lukáš, Metelka Ondřej, Procházka Bořek, Čejka Radek – Halda Marek, Kvapil Jakub, Korunka František, Novák Filip, Divíšek Vojtěch, Morávek Vojtěch, Smuts Daniel, Brož Artur, Čebiš Hynek.

 

 

Sobota bez hořkosti porážky

 

Jelikož člověk není všudypřítomný a já překvapivě také ne, tak se mi tento report píše velmi těžko. Oba naše týmy hráli souběžně, a proto se nebudu pouštět do šíře celého herního rozboru. Náznakem a letmým pohledem se však dá zhodnotit, že jeden náš tým praktikoval kombinační hru, naopak druhý nátlakový způsob hry. Oby styly mají něco do sebe a spolu vytvořili první hrací den široký rozptyl našich herních dovedností. Ovšem v prvním zápase s Viktorií Žižkov hráli obě naše mužstva totožně. Tedy utahaně a celkem ospale. Naštěstí se nám povedlo vstřelit o dvě branky víc než soupeř. To jsme ještě nevěděli, že hrajeme o první místo ve skupině a vzhledem k postupové politice to bylo zcela jistě důležité vítězství. Žižkov se rval, dobře kombinoval a vyrovnaný zápas skončil naším nepatrným vítězstvím. Druhé utkání s polskou Calisia Kalisz jsme už byli po všech stránkách vzhůru a herně v dominanci. V tomto zápase jsme byli vždy o krok napřed než soupeř a tím si vypracovali nedosažitelný náskok. Třetí utkání bylo odehráno s Fotbalovou akademií Petra Voříška Děčín. Soupeře jsme od začátku připoutali k bráně a pomocí klidné kombinační a bojovné hry v klidu dokráčeli k vítězství. Další klání bylo proti FK Příbram. Proti týmu, který dobře známe a věděli jsme, že nás čeká vyrovnané utkání. Po prvních půlkách se vznášela nad hřištěm remíza, ovšem zodpovědná hra v poločase druhém pomohla k brankovému úniku. Každopádně byla Příbram soupeřem, jenž nás spolu s Žižkovem potrápil nejvíce. V tuto chvíli jsme již měli jistý postup z prvního místa, to ovšem klukům nevzalo chuť vybojovat další vítězství pro pardubické barvy, které byly slyšet ze všech stran hřiště díky skvělým fanouškům. Táborsko, náš poslední soupeř, postavil dvě mužstva, kdy jedno bylo výrazně silnější, naopak druhé bylo naplněné zřejmě i mladším ročníkem. S oním prvním mužstvem jsme měli celkem problém a skóre se tudíž nahánělo s druhým týmem Táborska.

Suma sumárum nám první den vyšel na jedničku. Herně i snahou kluci předváděli super výkony. Velkou pochvalu si zaslouží brankáři, kteří tým několikrát podrželi, například Marek Slabý chytil dvě penalty, především ta první s Viktorií Žižkov byla klíčová. Ovšem i obrana působila pevně, přeci jen jsme tým, který v sobotu obdržel nejméně branek ze všech účastníků turnaje. Soupeři jsme dovolili skórovat jen patnáctkrát, v tomto ohledu za námi zůstal Žižkov (20), Hradec Králové (24), Slovan Bratislava (25) nebo třeba Admira Praha (29). Útok se také činil, nastřílel 60 gólů, před námi v tomto ohledu skončilo osm mužstev. Je to však jen zpestření, teprve neděle ukáže, jak jsou jednotlivé týmy skutečně silné.

 

Výsledky v základních skupinách

 

FK Pardubice – FK Viktoria Žižkov    5:3   (2:2, 0:0, 1:0, 2:1)

(Morávek, Metelka, Kvapil, Hrobař, Halda)

Calisia Kalisz I. – FK Pardubice   4:13   (0:3, 2:4, 2:2, 0:4)

(3x Kvapil, 2x Halda, 2x Divíšek, 2x Morávek, Brož, Kožený, Korunka, Hrobař)

FK Pardubice – FA Petra Voříška Děčín    14:2   (4:1, 4:1, 4:0, 2:0)

(3x Morávek, 2x Divíšek, 2x Kvapil, 2x vlastní, Metelka, Čebiš, Vondrouš, Halda, Kožený)

FK Příbram – FK Pardubice   3:10   (1:3, 2:0, 0:3, 0:4)

(3x Divíšek, 2x Morávek, 2x Kvapil, Čebiš, Vondrouš, Hrobař)

FK Pardubice – MAS Táborsko    17:3   (2:2, 0:1, 5:0, 10:0)

(4x Smuts, 3x Brož, 2x Divíšek, 2x Morávek, Korunka, Kožený, Halda, Kvapil, Hrobař, vlastní)

 

 

Bramborová neděle

 

Bylo od počátku jasné, že pokud do čtvrtfinálového boje s Motorletem Praha nastoupíme ospale jako do včerejšího prvního utkání, tak asi slavit nebudeme. To se ovšem nestalo. Celý tým si uvědomoval tíživost zápasu a soustředěně k němu přistoupil. Důležité bylo, že nám vyšel úvod a brzy jsme se dostali do trháku, na který soupeř nedokázal reagovat. Protivníka jsme nepustili do vážnější šance a potvrdili, tak nálepku nejlépe bránícího týmu na turnaji. Semifinále mělo být velmi vyhecované, přeci jen se konalo derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, za ohlušujícího fandění z ,,ochozů“. Nutno poznamenat, že toto utkání jsme nezvládli psychicky. Brzy jsme po smolných gólech prohrávali a těžko jsme se z nepříznivé situace vykopávali. Hra byla vyrovnaná, šance na obou stranách, tudíž mohlo utkání skončit jakkoliv. My jsme soupeři napomohli individuálními chybami a u některých hráčů ubrečenými výlevy. Zápas byl velmi bojovný a jeho výsledek byl odpovídající postupnému přístupu hráčů během zápasu. Nicméně více mrzí to, že byl soupeř hratelný.  Čekal nás boj o třetí místo s týmem MŠK Žilina. Kluci k utkání přistoupili dobře, vyvarovali se psychických otřesů a snažili se, co to šlo. V prvním poločase jsme na obou stranách spálili několik slibných šancí a soupeř nám unikal jen o gól. Druhý poločas ovšem byl zcela v režii soupeře. Klukům došli síly, neběhali s rychlým soupeřem a každý viděl, že tento poločas je už pro nás spíše za trest.

Musíme však kluky pochválit. Celý turnaj předváděli skvělé výkony, bojovali a snažili se být vždy tím vítězným týmem. Všem děkujeme za snahu, rodičům za fandění. Věřte, že i tento výsledek je velkým úspěchem. Vždyť jsme za sebou nechali silná mužstva jako Viktoria Žižkov, Viktoria Plzeň, MFK Chrudim, Mladá Boleslav, FK Příbram atd. A přeci jen je vidět, že se stále můžeme zlepšovat a v budoucnu podobné turnaje vyhrát. Celá sezóna pro nás byla neskutečně úspěšná a za to patří všem hráčům velký dík.

 

Výsledky ve vyřazovacích bojích

 

Čtvrtfinále

FK Pardubice – FK Motorlet Praha    9:1  (5:0, 0:0, 1:0, 3:1)

(2x Divíšek, 2x Vondrouš, 2x Morávek, Metelka, Brož, Korunka)

 

Semifinále

FK Pardubice – FC Hradec Králové   6:8  (1:3, 1:2, 3:1, 1:2)

(2x Divíšek, 2x Kvapil, Morávek, Metelka)

 

O 3. místo

FK Pardubice – MŠK Žilina     3:10  (1:1, 0:1, 2:3, 0:5)

(Divíšek, Morávek, Vondrouš)

 

Celkové pořadí turnaje

 

  1. FK Slovan Bratislava

  2. FC Hradec Králové

  3. MŠK Žilina

  4. FK Pardubice

  5. FK Motorlet Praha

  6. FK Viktoria Žižkov

  7. MFK Chrudim

  8. FK Viktoria Plzeň

  9. Admira Praha

  10. FK Mladá Boleslav

  11. FK Příbram

  12. FK Baumit Jablonec

  13. FK Náchod

  14. Tatran Kohoutovice

  15. Bohemians 1905

  16. MAS Táborsko

  17. FK Trutnov

  18. FK Ústí nad Labem

  19. FK Teplice

  20. FA Petra Voříška Děčín

  21. Ostrow Wielkopolski

  22. FC Hradec Králové 06

  23. Calisia Kalisz I.

  24. Calisia Kalisz II.

 

Individuální ocenění

 

Nejlepší hráč: z FC Hradec Králové

Nejlepší brankář: z MŠK Žilina

Nejlepší střelec: ze Slovanu Bratislava

 


(Autor: Slezák Ladislav | Datum: 22.06.2014 | Zdroj fotky: )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více