Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-9 (2014) | 19.06.2014

Heroický výkon vystřídala smůla

Dvoudenní turnaj v Bílině byl obsazen téměř jen ligovými a druholigovými týmy. Mezi soupeři jsme se neztratili, ukázali jsme sílu, bohužel jeden smolný zápas nás poslal o několik příček níž, než kam jsme mohli dosáhnout.


Úvodní zápas s Teplicemi byl zcela v naší režii. Byť herně jsme se trochu hledali a spoustu šancí zahodily, tak stejně jsme dokázali výrazně zvítězit. Další duel byl pikantnější. Čekal nás soupeř, který krom finále se Spartou, každého porazil drtivým rozdílem. Slavia byla bezpochyby vyspělejší, ale zarputilost, snaha a heroický výkon nám pomohl získat bod. Poločas skončil bez branek a veškeré šance soupeře byly jen po dlouhých autech, házených před naší bránu. Druhý poločas byl již gólový. Nejprve jsme srovnali jednobrankové skóre a ke konci doháněli dvoubrankové manko. V tomto zápase prokázal Divíšek instinkt ,,zabijáka“. Nejprve do protipohybu levou nohou srovnal na 1:1 a závěrečné dva góly vstřelil, když ho spoluhráči poslali do brejku. Vždy zakončoval v klidu k tyči. Pár skvělých zákroků si připsal i brankář Shejbal. Náš výsledek i předvedená hra měla ohlasy i u přihlížejících diváků. Ovšem je nutno poznamenat, že v tomto zápase jsme si opravu sáhli na dno sil a možná to bylo znát v posledním utkání s Duklou, ve kterém nám stačila k postupu remíza. První šanci měl soupeř, kdy tváří v tvář Shejbalovi neuspěl díky skvělému výběhu našeho brankáře. Hned poté jsme brzy dali gól a následovala patnáctiminutovka, kdy se soupeř nedostal za půlku. Až v druhé půli soupeř opět pohrozil. Celkem dvakrát a vždy skóroval. Ovšem je třeba říct, že po našich chybách. Nejprve po neobsazení hráče při autu a následně při ztrátě míče na půlce hřiště a následnému soupeřovu přečíslení. Nepříznivý výsledek vedl k zmatkům při finální fázi útoku. Hráčům chyběly síly. Góly měli přijít ještě před soupeřovými. Několik slibných šancí jsme zahodili, a proto museli snést hořkou pilulku v podobě nepostupového třetího místa ve skupině.

Druhý den nás čekali dva zápasy. Nejprve ,,semifinále“ s Bílinou, kde jsme opět nejprve hledali herní tvář, abychom v druhé půli naprosto dominovali. Povedlo se nám několik úžasných akcí. Halda s Čebišem si při jednom gólu čtyřikrát vyměnili míč, zbavili se přihlížejících protihráčů a Čebiš míč uklidil do prázdné branky. Poté zahrával Divíšek rohový kop. Metelka převedl úžasný náběh k zadní tyči a hlavou míč poslal do odkryté brány. Druhý poločas byl opravdu kombinačně skvělý, byť s méně vyspělým soupeřem. Utkání s Baníkem Most bylo velmi podobné jako předchozí. Herní dominance byla na naší straně a soupeře jsme pustili jen do dvou šancí.

Na turnaji jsme určitě zanechali pro všechny přihlížející velmi dobrý dojem, bohužel jedna prohra nás stála příčky nejvyšší, na které jsme jistě měli. Dalším smutným momentem bylo i zranění Honzy Flašky, který nemohl nastoupit v bojích o umístění. Každopádně doufáme, že se dá brzy do kupy a budeme mu držet palce. Jinak všem klukům děkujeme za výkony, zejména za ten se Slavií, neboť právě tam jsme ukázali, že i s takovýmto soupeřem se dá v klidu hrát.

 

 

FK Pardubice: Shejbal Oliver – Vondrouš Jan, Kožený Filip, Machatý Ondřej, Metelka Ondřej, Halda Marek – Čebiš Hynek, Flaška Jan – Kvapil Jakub, Brož Artur, Divíšek Vojtěch, Dusil Štěpán

 

 

Výsledky ve skupině

 

FK Teplice – FK Pardubice   2:9

(3x Kvapil, 3x Dusil, Flaška, Čebiš, Kožený)

SK Slavia Praha – FK Pardubice    3:3

(3x Divíšek)

FK Pardubice – FK Dukla Praha    1:2

(Kvapil)

 

Boje o 5. místo

 

FK Bílina – FK Pardubice    0:11

(3x Kvapil, 2x Halda, Brož, Divíšek, Metelka, Dusil, Čebiš, Machatý)

FK Pardubice – FK Baník Most    10:1

(3x Halda, 2x Čebiš, Kvapil, Vondrouš, Brož, Machatý, Kožený)

 

 

Celkové pořadí turnaje

 

  1. AC Sparta Praha

  2. SK Slavia Praha

  3. FK Dukla Praha

  4. FK Příbram

  5. FK Pardubice

  6. FK Baník Most

  7. FK Teplice

  8. FK Bílina


(Autor: Slezák Ladislav | Datum: 19.06.2014 | Zdroj fotky: )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více