Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-9 (2014) | 07.06.2014

Mistři kraje

V sobotu 7. 6. se náš tým představil na finálovém turnaji krajské i okresní miniligy. Obě naše mužstva na hřišti dominovali a kraj i okres ovládli. Zde jsou výsledky z našeho počínání při finále Krajské miniligy.


Teploměr se blížil třicítce a v Lázních Bohdaneč se mělo rozhodnout, kdo se stane na rok králem pardubického kraje. Zajímavostí je, že Pardubice se naposledy z tohoto titulu radovali v roce 2008, tehdy ještě jako MFK Pardubice. V již zmiňovaném roce Pardubice zvítězili naposledy v mladší kategorii, starší přípravka čeká na úspěch ještě déle. Až dnes se konečně podařilo opět stanout na stupni nejvyšším.

Úvodní zápas byl ve znamení naší herní dominance a po několika pěkných akcích jsme jasně zvítězili. Horší už byl duel s Přeloučí, která střílela z každé možné pozice. Až v druhém poločase se nám podařilo soupeři gólově uniknout a zvítězit. Výsledkově měl podobný průběh i duel s Chrudimí. Dostali jsme se do vedení, soupeře napadali, skvěle pozičně bránili, ale výsledkem byly jen zahozené šance. Naši trpělivost prolomil až Honza Vondrouš, který skóre navýšil. Trochu jsme se mohli uklidnit a snažit se o pohledný kombinační fotbal s vysunutým presingem. To nakonec slavilo úspěch. Poslední utkání ve skupině s Chocní jsme začali ospale a chvíli trvalo, než jsme chytli to správné tempo. Postoupili jsme z prvního místa bez ztráty květinky, ale ty nejdůležitější zápasy byly teprve před námi.

Semifinále s Vysokým Mýtem pro nás nezačalo příliš dobře. Brzy jsme prohrávali o dvě branky. Trpělivost a zlepšení pohybu po hřišti ovšem skóre otočilo a v druhé půli jsme soupeři gólově utekli. Čekalo nás finále s Hlinskem, týmem, který stejně jako my, ještě nepoznal prohru. Na to, že celý turnaj pražilo slunce, tak mělo finále celkem náboj. Soupeř se snažil míče nakopávat dopředu, ovšem my je bezpečně odvraceli. K prvním dvěma gólům nám pomohly rohový kop a autové vhazování. Třetí jsme přidali před přestávkou zase vsítil Flaška, kterého nádhernou přihrávkou mezi hráče uvolnil Kvapil. Před poločasem byl zfaulován Oliver Shejbal a vypadalo to, že utkání nedohraje. Ovšem kousl se a v druhé půli si připsal několik zákroků, byť pro něj zbytek utkání byl hodně bolestivý. Sláva jemu. Druhou půli otevřel střelecky Flaška nádhernou střelou do šibenice a soupeř zareagoval až minutu před koncem dvěma brankami.

Po posledním hvizdu rozhodčího začali velké oslavy. Bouchalo šampaňské, klenula se duha, ovce bečely a bílý kůň ve znaku po šesti letech konečně spokojeně zařehtal. Doufejme, že podobné oslavy se uskuteční i zítra, kde si finále zahraje starší přípravka. Nicméně všem klukům velmi děkujeme, udělali maximum pro toto vítězství. Dík patří všem, kteří s námi celý ten rok prochodili tréninky, každý hráč něčím přispěl, a proto velmi děkujeme každičkému hráči, který je součástí našeho týmu. Oslavy budou velké a budou se konat v neděli 15. 6. při rozlučce.

Zpráva jen pro děti: Kluci, koupím šampus, takže se máte na co těšit. Ale rodičům to neříkejte.

 

FK Pardubice: Shejbal Oliver – Vondrouš Jan, Halda Marek, Machatý Ondřej, Metelka Ondřej, Franc Michal, Kožený Filip – Flaška Jan, Kvapil Jakub, Divíšek Vojtěch, Brož Artur, Čebiš Hynek, Smuts Daniel

 

Výsledky ve skupině

 

FK Pardubice – FK OEZ Letohrad    8:2

(3x Flaška, Divíšek, Brož, Kvapil, Smuts, Čebiš)

FK Přelouč – FK Pardubice    2:6

(3x Flaška, Halda, Kvapil, Divíšek)

FK Pardubice – MFK Chrudim    7:1

(2x Smuts, 2x Kvapil, Vondrouš, Brož, Divíšek)

FK Pardubice – Agria Choceň   6:1

(2x Kvapil, Halda, Divíšek, Flaška, Brož)

 

Semifinále

FK Pardubice – SK Vysoké Mýto   7:3

(2x Divíšek, 2x Kvapil, Brož, Vondrouš, Flaška)

 

Finále

FK Pardubice – FC Hlinsko    4:2

(2x Kvapil, 2x Flaška)

 

Celkové pořadí

 

  1. FK Pardubice

  2. FC Hlinsko

  3. MFK Chrudim

  4. SK Vysoké Mýto

  5. TJ Lanškroun

  6. Agria Choceň

  7. Jiskra Ústí nad Orlicí

  8. FK Přelouč

  9. FK Česká Třebová

  10. FK OEZ Letohrad

 

 


(Autor: Slezák Ladislav | Datum: 07.06.2014 | Zdroj fotky: )



ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více