Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 07.05.2014

Kapitán U-19 věří, že tým zápas s Opavou zvládne

Ve středu 7. května čeká pardubický ligový dorost U-19 veledůležité utkání proti Opavě (13:00 hod. v Ohrazenicích). Pardubice se snaží udržet na příčce, která jim zaručuje jistotu účasti v lize i pro příští sezónu a právě Opava je jejich největším soupeřem. Kapitán dorostu U-19 Daniel Kovář však věří, že jeho tým si připíše všechny body.


O víkendu bojoval dorost na půdě pražské Sparty a prohrál 0:2. V čem byl podle tebe soupeř lepší?
Já si myslím, že soupeř o tolik lepší nebyl. Celý první poločas jsme odehráli velmi kvalitně a troufám si i říct, že jsme byli lepším týmem. Druhý poločas byl vyrovnaný, ale ze všech šancí co jsme měli, jsme nedokázali dopravit míč do branky. Za to nás Sparta potrestala a vyhrála.

 

Pět zápasů za sebou jste na hřištích soupeře nedali gól. Je to vaše největší bolest?
Bolest to určitě je, protože bez gólů můžeme těžko udělat nějaké body. Naše hra je poslední dobou hlavně v prvních poločasech velmi slušná i na venkovních hřištích, ale jediné co nás trápí je právě koncovka. A fotbal se hraje na góly…

Co se s tím dá dělat?
Tak dělat se s tím určitě dělat dá… Měli bychom zklidnit finální fázi, zachovat chladnou hlavu a zakončovat v klidu. Většinou je naše zakončení zbrklé a pak to tak dopadá…

 

Teď vás čeká ve středu v domácím prostředí Opava, bude to velmi důležitý zápas…
Ano, ve středu je to velmi důležitý zápas. Všichni z nás si musíme uvědomit, o jaký zápas jde. Půjde o všechno, Opava nám šlape v tabulce na paty a tak musíme bezprostředně bodovat a odskočit jim o co nejvíce bodů a vzdálit se místům, které znamenají účast v baráži o záchranu v lize.

 

Těšíš se na ten zápas?
Já se těším opravdu moc, ale zas na druhou stranu jsem nervózní, jak to dopadne. Já, ale určitě i tým si věříme, že to zvládneme a ukážeme co v nás je.

 

Připravíte si na Opavu něco speciálního? Co od soupeře můžete čekat?
Jestli něco speciálního, to zatím netuším, to je na trenérovi. Ale určitě si myslím, že je něčím překvapíme. Hlavně musíme všichni bojovat a makat jako tým a nechat všechno na hřišti. Pak se nebojím o to, jestli neuspějeme. Na podzim jsem proti Opavě byl zraněný a nemohl hrát a tak netuším, co bych od nich mohl očekávat. Ale hodně o tom mluvíme při trénincích a na zápas se připravujeme. Podstatné si ještě zdůrazníme před zápasem v kabině, takže si myslím, že připraveni budeme na všechno.

 

Trefil ses naposledy v listopadu v Liberci, necháváš si jako kapitán tedy gól na středu?
To máte pravdu, gól jsem nedal už ani nepamatuji (smích) a trefu bych si určitě rád nechal na středeční zápas proti Opavě. A ještě lepší by bylo, pokud by byla vítězná, to by byla paráda! Ale o to tu nejde, ono je jedno kdo se trefí, pro nás je gól týmovou prací - ať dá branku kdokoliv, tak je to zásluha celého týmu.


(Autor: FK Pardubice | Datum: 07.05.2014 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více