Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

ČFL | 30.04.2023

Třetí prohra juniorky v řadě

Pardubický B-tým nestačil v nedělním dopolední na tým SK Sokol Brozany, když soupeři podlehl 1:2. Brozanský celek se dostal do vedení na konci první půle a své vedení navýšil hned v úvodu druhého poločasu. Na konečných 1:2 snižoval v 84. minutě utkání z penalty Leandro Lima.


24. kolo ČFL sk. B

 

FK Pardubice B - SK Sokol Brozany 1:2 (0:1)

 

Do první půle vstoupil aktivněji pardubický tým. Nejvýraznější šanci úvodní čtvrthodiny hry obstaral domácí Novák, jehož střela z 6. minuty letěla vysoko nad branku Brozan. Následně si Pardubice vytvořily několik standardních situací. Po jednom z rohových kopů nebezpečně hlavičkoval pardubický Miláček, který ale balón mezi tři tyče neusměrnil.

V závěru prvního poločasu se prosadily Brozany. Ve 43. minutě se z rychlého přechodu do útoku prosadil David SCHETTL, který střelou z levé strany pokutového území udal poločasové skóre – 0:1.

Pro Pardubáky nemohl být vstup do druhého dějství krutější. Už ve 48. minutě navýšil náskok hostujícího celku CHukwudi CHUKWUMA , který si našel centr z pravé strany a hlavou poslal míč pod břevno Markovičovy brány – 0:2.

Následovalo několik náznaků šancí na obou stranách. Ani jedna střela však výrazněji neprovětrala ani jednoho z brankářů. V 84. minutě dostaly Pardubice příležitost v podobě pokutového kopu. K exekuci penalty se postavil brazilec Leandro LIMA, jehož střela k levé tyči slavila úspěch – 1:2.

V závěru se ještě červenobílí hnali za vyrovnáním. Hostující tým ale všechny hrozby odvrátil, a Brozany tak z Pardubic vezou všechny tři body.

 

Fakta - branky: 84. Lima - 43. a 47. Chukwuma. ŽK: 2:2. Rozhodčí: Havlík z Dačic (Tesař, Janíček). Delegát: Slavíček z HK. Diváků: 110.

 

Sestavy - FK PCE BMarkovič – Rosa, Dostál, Hrnčíř, Sedláček - Jarkovský - Novák (81. Karch), Šimek (57. Brdička), Miláček, Štichauer - Lima.

Pavel Němeček, trenér Pardubic: " Zápasy se rozhodují v pokutovém území a tam jsme bohužel nebyli důslední. Hra v poli je vcelku dobrá a koukatelná, ale nevyužijeme dobře rozjeté situace. Chce to více střelby a ještě více se tlačit do branky. V našem pokutovém území jsme pak vypadli z koncentrace a soupeř nás ihned potrestal. Je to škoda hlavně pro kluky, protože tam chybí odměna za předvedenou hru. "


(Autor: Kazimír Svoboda | Datum: 30.04.2023 | Zdroj fotky: redakce FK )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více