Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 21.04.2023

Kováč: Věříme, že nám fanoušci v derby znovu pomůžou

Východočeské derby je za dveřmi. Poslední derby mezi Pardubicemi a Hradcem Králové hrané na pardubickém trávníku se odehrálo téměř před 64 lety. V situaci, v jaké se Pardubice v tuto chvíli nachází, bude parta okolo trenéra Kováče potřebovat pomoc z tribun. V sobotu od 16:00 hodin vypukne v CFIG Areně boj o krále východních Čech. Radoslav Kováč se rozpovídal nejen o blížícím se duelu proti Hradci v následujících řádcích.


V posledních třech ligových zápasech Pardubáci nebodovali. Trenér Kováč ví, co je zapotřebí v dalším utkání změnit: „Musíme zlepšit koncovku. Máme problémy se střílením gólů. Musíme se do toho více tlačit a být agresivnější. Možná bychom měli i některé věci daleko zjednodušit a nehrát na krásu. Také se musíme vyvarovat zbytečných chyb, které jsme třeba v Brně vyrobili.“

 

V sobotu se na domácím stadionu představí svěřenci trenéra Kováče v důležitém derby proti Hradci Králové. „Máme před sebou derby. Víme, že Hradec přijede v daleko lepším rozpoložení. My jsme třikrát za sebou prohráli, Hradec zase dvakrát v řadě vyhrál. Věříme, že bude zase plný stadion a že nám fanoušci pomůžou,“ doufá pardubický trenér.

 

Na psychiku pardubických hráčů není ideální, že červenobílí v posledních třech duelech nezískali ani bod. Přesto Radoslav Kováč věří, že se ligový fotbal z Pardubic po této sezóně nevytratí: „Trochu je na týmu znát, že jsme třikrát za sebou nebodovali. To je ale fakt. Měli jsme dobrou sérii na začátku jara. Teď se ale musíme znovu zvednout. Je před námi 8 kol a v nich musíme udělat všechno pro to, aby pardubičtí diváci mohli i příští sezónu chodit na prvoligový fotbal.“

 

Situace v ligové tabulce není pro Pardubáky příjemná, proto trenér Pardubic ví, že hlavní je zisk tří bodů, nikoliv obraz hry. „Chceme v sobotu hlavně vyhrát. Je jedno, jak k tomu vítězství dojdeme. Máme nějaký herní způsob, ale nejdůležitější jsou body. Pro nás je jedno, jestli to bude škaredý nebo krásný fotbal. Prostě chceme tři body,“ říká lodivod pardubického celku.


(Autor: Kazimír Svoboda | Datum: 21.04.2023 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více