Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 28.02.2023

Na konci sezóny chceme být v horní polovině tabulky, hlásí trenér U19 Aleš Vencl

Nejen pardubickému „béčku“ začíná o tomto víkendu jarní polovina sezóny. Také dorostenci U19 vyběhnou na jaře poprvé v rámci dorostenecké ligy na trávník. Bude to v sobotu v Olomouci, kde se svěřenci trenéra Aleše Vencla porvou o body do tabulky. Právě kouč pardubické devatenáctky se rozpovídal v našem rozhovoru.


Pardubický dorost U19 přezimoval na 8. místě dorostenecké ligy. Na třetí místo ztrácí pouhé 4 body, naopak 12. Budějovice mají jen o 3 body méně než Pardubice. Co říkáte na tu vyrovnanost?

Ukazuje to, že hodně mančaftů posouvá hráče do 3. mužské ligy. Je to také náš případ. Máme posunutých 5 hráčů do našeho B-týmu. Tím pádem nejsou výsledky mezi týmy tolik rozdílné, protože ti nejlepší zkrátka hrají dospělou soutěž. Je to i o tom, jestli na ta utkání některé hráče budete mít, nebo nebudete.

 

Jak moc se přes zimu změnil kádr týmu U19?

Máme mladý tým. Navíc nám odešli další dva kluci – Jakub Tecl a Filip Brdička, kteří se posunuli do „béčka“. Dalších pět nebo šest hráčů, kteří jsou starší, zůstali. Víceméně budeme hrát jaro s mladšími hráči. Hodně z nich prokazuje, že na tu soutěž budou mít výkonnost.

 

Už v sobotu vám začíná druhá polovina sezóny. Jak dobře je tým připraven na jaro?

Ukáže to první zápas v Olomouci. Čeká nás těžký a kvalitní soupeř. Na úvod opravdu složité utkání. Odehráli jsme ale spoustu přípravných duelů, jak s dospělými, tak s polskými celky. Naši kluci se jevili velmi dobře. Uvidíme, jak se nám podaří vstup do jarní části sezóny.

 

Jak hodnotíte přípravné zápasy pardubické devatenáctky?

Poslední soupeř, kterým byla Wroclaw, byl velmi kvalitní. Tento tým byl z těch polských, proti kterým jsme přes zimu hráli, asi nejlepší. Bylo pro nás také velmi dobrým utkáním to proti diviznímu Hlinsku. Jen škoda, že napadl sníh. Také s Ústím nad Orlicí jsme odehráli kvalitní zápas. Opavský tým U19, který hraje moravskou část ligy, se v Pardubicích prezentoval velmi dobře. Byly to kvalitní soupeři, kteří nás prověřili.

 

Ukázaly vám tyto zápasy, v čem vás tlačí bota?

Nechci moc prozrazovat, v čem konkrétně jsme viděli nedostatky, aby nás za to někdo nepotrestal. Víme ale, kde máme chyby. Pozitivní je, že dokážeme vstřelit branky. Mám ale představu, že jich budeme střílet víc. Uvidíme součinnost defenzivy a celého týmu, protože defenziva není jen o obráncích, ale o fungování celého mančaftu. Jak se hráči dokáží postavit ke svým úkolům. Musíme být kompaktní a nevypadávat z toho, co chceme hrát.

 

V sobotu vás čeká Olomouc, která je na 3. místě. Vnímáte důležitost tohoto utkání?

Asi trochu přehodnotíme cíle. Nebude naším cílem, být někde na vrcholu tabulky. Spíš se chceme prezentovat kvalitním fotbalem a připravovat hráče do dospělého fotbalu. Myslím, že kluci, kteří by se jednou měli prosadit v profesionálním fotbale, je pro ně důležité, aby se začali brzo prosazovat ve třetí dospělé lize, a postupně bojovat o vyšší soutěže. To by měla být naše priorita. Chceme být samozřejmě co nejvýš, ale důležité je, abychom hráli dobře a byli fyzicky a hlavně herně připraveni. 

 

Jaký zápas v Olomouci očekáváte?

Olomouc je jeden z nejkvalitnějších soupeřů v celé soutěži. Jsou velmi fotbaloví. Zápasy proti nim bývají kvalitní. Věřím, že to kluky namotivuje a budou se chtít porvat nejen o dobrý výsledek, ale i se prezentovat dobrým výkonem. Chceme v Olomouci bodovat.

 

Jaké jsou tedy ambice pro jarní část sezóny?

Chtěli bychom být v horní polovině tabulky. Bude to o tom, jestli bude v pohodě B-tým. Pokud se bude mladým hráčům dařit v rezervním týmu a nebudou muset chodit hrát za dorost, budeme rádi. Uvidíme, jak to celé bude. Doufám, že ti mladí, kteří se teď otrkávají, se připraví na příští sezónu¨, protože v té to bude na nich. 

 


(Autor: Kazimír Svoboda | Datum: 28.02.2023 | Zdroj fotky: Radek Klier )



ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více