Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 14.03.2013

Fanklub v sobotu složí poctu Zdeňkovi Zikánovi

Polovina února přinesla mezi fanoušky pardubického fotbalu jednu velmi smutnou informaci. Tento svět opustil ve svých 75 letech Zdeněk Zikán, bývalý fotbalový reprezentant a hráč Dukly Pardubice. A fanklub našeho druholigového týmu se rozhodl tomuto sportovci sklonit poklonu při prvním jarním domácím utkání.


Fanklub FK Pardubice, o kterém najdete více informací na jeho webu www.pardubaci.eu, plánoval vzdát poctu tomuto věhlasnému fotbalistovi již při prvním utkání proti Znojmu, ale věří, že svůj význam tento akt má i nyní, kdy byl domácí start FNL o dva týdny posunut. "Na myšlenku připravit jednoduché choreo přišli dva naši nejmenovaní kolegové - fanoušci," sdělil nám "Sajfi", jeden z tahounů našeho fanklubu. "Chceme uctít památku pana Zikána, který před několika týdny zemřel."

 

Zdeněk Zikán v našem městě nastupoval v nejvyšší soutěži v letech 1957-1960, z pardubického klubu odcestoval na MS 1958, kde vstřelil 4 branky. Dodnes je tak po Oldřichu Nejedlém a Tomáši Skuhravém třetím nejlepším českým střelcem na závěrečných turnajích světového šampionátu. V národním týmu celkově neodehrál příliš mnoho utkání, celkem čtyři, ale pokaždé když nastoupil, zapsal se mezi střelce… V roce 1960 přestoupil do Hradce Králové, kde sklízel další úspěchy. Po skončení kariéry se věnoval trenérské dráze a získal i individuální ocenění. V roce 2004 získal Cenu Václava Jíry a v roce 2011 byl uveden do Síně slávy pardubického sportu.

 

K uctění památky Zdeňka Zikána připravuje fanklub vyvěšení jednoduchého transparentu se jménem zmíněného hráče. "Téma jsme nejdříve zpracovali na počítači, ale museli jsme naše záměry postupně upravovat. Pochopitelně jsme také vyjeli na Vinici, kde jsme si změřili rozměry sítě," popisuje ´Sajfi´. Nejde totiž o právě malou plochu, kterou fanoušci zesnulému útočníkovi věnovali. "Choreo je dělané na černém igelitu, ze kterého jsme ještě nikdy žádnou prezentaci nedělali, tak že to bylo něco nového. Rozměry jsou 5x5 metrů a jeho vytvoření nám zabralo asi čtyři hodiny práce."

 

Není to ale vše, co fanoušci pro dnešní utkání chystají, nechtějí ale odkrýt všechny karty. "Uvidíte na stadionu," zůstává ´Sajfi´ trochu tajemný. "Máme nachystané ještě nějaké další prezentace." Kromě výroby chorea se chtějí pochopitelně pardubičtí fanoušci tomu nejpodstatnějšímu - podpoře našeho týmu. Věří mu a doufají, že hráči naváží na výborné výkony, které před svými příznivci završili výhrou 2:0 nad exligovým Zlínem v polovině listopadu. "Myslím si, že kluci si povedou stejně, jako na podzim. A to i přesto, že nám odešly některé opory."

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 14.03.2013 | Zdroj fotky: redakce )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více