Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

WU-13 | 02.01.2023

Vítězný turnaj v Německu

Mladší žákyně na konci roku s přehledem ovládly D-Juniorinnen-Hallencup 2022 v německém Herriedenu. K prvnímu místu přidala Arina Paskarenko ocenění pro nejlepší hráčku a Antonie Pejřimovská nejlepší střelkyni.


27. 12. 2022 halový turnaj, Herrieden Německo

 

Koncovka naší sezóny se nám velice povedla. Zavítali jsme do sousedního Německa na turnaj, kde jsme otestovali a změřili síly s děvčaty z nedalekého okolí. Naše děvčata jela o den dříve, aby si odpočinula a mohla naplno vplout do turnaje. Tato taktika se vyplatila, když děvčata s chutí vlétla do turnaje, soupeřky se nestačily divit.

 

Na začátku jsme se museli trochu popasovat s pravidly, protože nejsme zvyklí hrát mezi mantinely. I přesto se s tím děvčata popasovala na výbornou. V základní skupině neprohrála a navíc nedostala ani jeden gól. Zato soupeřkám naše děvčata po boji nasázela pár gólů navíc.

Hrálo se na 1 x 10 minut, a proto nebyl čas otálet. Hrálo se na dvě skupiny a první dva týmy ve skupině si zahrály o medaile.

Naše holky převyšovaly soupeřky důrazem v osobních soubojích, souhrou a týmovým duchem, který chtěl vyhrát.

Trochu se nám ukázalo, jak odlišně trénujeme v Čechách, na co klademe důraz a jak se trénuje v německých týmech naší velikosti. I přesto jsme zabojovali a po výhrách 6:0, 3:0, 5:0 a 7:0 jsme po zásluze vyhráli svou skupinu a mohli jsme si zahrát o ty nejvyšší příčky.

 

V semifinále jsme si zahráli s týmem, který skončil na druhém místě ve druhé skupině a tam naše holky zaválely. Od první minuty nenechaly nic náhodě a výsledek 5:0 je posunul do finále.

Ve finále jsme narazili na domácí tým a po dvou hrubých chybách jsme ve 3. minutě prohrávali 0:2. Děvčata to nevzdala a po poradě jsme za čtyři minuty otočili na 3:2 v náš prospěch. Soupeřky na toto nebyly připravené a pomalu se smiřovaly s prohrou. Jenomže 8 sekund před koncem jim svitla naděje v podobě odpískané penalty po osobním tvrdém souboji. Infarktová situace pro rodiče a trenéra však byla vyřešena velmi dobrým zákrokem naší brankářky Emy Svobodové a odkopnutý míč znamenal vítězství i ve finále.

 

Naše děvčata si vezla krásné a zasloužené první místo domů. Tím však neskončila ocenění. Ke zlatu jsme získali i dvě individuální ceny: nejlepší hráčku turnaje, tou byla Arina Paskarenko a nejlepší střelkyni turnaje, kterou byla Antonie Pejřimovská.

Dále zmíním, že všechna děvčata vstřelila gól v uplynulých zápasech a to ze všech postů.

Hráčky hrající na turnaji: Antonie Pejřimovská, Arina Paskarenko, Ema Svobodová, Ema Žiláková, Elena Křivková, Karolína Kaplanová, Sofie Višňovská, Terezie Kaplanová, Viktorie Kembická.

Chci poděkovat i našim fanouškům, protože nám udělali neskutečnou kulisu a fandili, jak nejvíce mohli, i když byli v menším počtu než rodiče soupeřek. Děkuji.


(Autor: Rostislav Malík | Datum: 02.01.2023 | Zdroj fotky: FK Pardubice )



ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více