Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Ženy B | 21.04.2022

Liberecké béčko nás vyškolilo z produktivity

První tři jarní utkání B tým žen odehrál na hřištích soupeřů, v sobotu už se těší na domácí pažit na Dolíčku.


13. kolo České fotbalové ligy žen, 16. 4. 2022 hř. Krásná Studánka

 
FC SLOVAN LIBEREC "B" - FK PARDUBICE "B" 4:1 (2:0)
Branky: 33. Brázdová, 35., 85. Horčičková, 59. Pižlová - 63. Prokůpková
 
ŽK 0:1
Rozhodčí: Vlček, Brož, Šafář
 
Sestava: Mikulecká - Borovičková (10. Spilková), Betáková, Mandelíková, Vlačihová - Ptaszeková (46. Smutná), Neradová (65. Vojáčková), Macháčková, Urbancová - Prokůpková, Ledvinková
 

Vladimír Bidlo (trenér FK Pardubice): Vstup do utkání se nám nepovedl, od začátku jsme se dostali pod tlak Liberce. Několikrát nás zachránila naše brankářka Mikulecká, která v každém utkání podává stabilní výkony a je oporou týmu. Hned v 10. minutě nás postihlo zranění Borovičkové a museli jsme střídat. Liberec hrozil střelami z dálky, ve 24. minutě Mikulecká výborně vyráží střelu z 25 metrů nad břevno. O deset minut později inkasujeme poprvé. Z 25 metrů se trefuje do šibenice Brázdová 1:0. Za dvě minuty, po chybné rozehrávce, inkasujeme znovu 2:0. V závěru poločasu jsme se herně sice zvedli, ale žádná naše příležitost se neujala. 

Do druhého poločasu jsme udělali plánovanou změnu v brance, Mikuleckou vystřídala Smutná. Mikulecká na hřišti zůstala a posílila útok. Druhý poločas jsme začali aktivně a několikrát se nám podařilo ohrozit branku Liberce, ale kontaktní branku se vstřelit nedařilo. Soupeř nás potrestal v 59. minutě, prostrčený míč do vápna mezi naše obránkyně zakončila hráčka Liberce podél vyběhnuté brankářky 3:0. V 61. minutě jsme snížili, Mikulecká poslala přesnou průnikovou přihrávku na Prokůpkovou a ta z dálky výbornou střelou snížila na 3:1. Tato branka nám pomohla a v 63. minutě střela Urbancové končí na břevně. Další šanci v 66. minutě Ledvinková ve vápně zakončuje těsně vedle pravé tyče. V tuto dobu jsme měli největší tlak v utkání, Liberec jsme přikovali na jejich polovině, ale ani Spilková v 69. minutě skluzem netrefuje odkrytou branku. V 73. minutě Betáková zakončuje vedle pravé tyče a za devět minut svou další šanci,  po krásné kombinaci středem, zakončuje do golmanky. A opět se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš a v 84. minutě z rychlého brejku inkasujeme na konečných 4:1. Druhý poločas byl z naší strany daleko lepší než první. Škoda nevyužitých šancí. Přesto musím hráčky pochválit za odvedený výkon na těžkém libereckém terénu.
V sobotu se poprvé na jaře představíme na domácím pažitu, od 11:00 hostíme na Dolíčku lídra tabulky 1. FK Příbram.


(Autor: FK Pardubice | Datum: 21.04.2022 | Zdroj fotky: FK Pardubice )



Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více