Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Ženy A | 24.01.2022

První letošní přátelské utkání žen

Po dvou týdnech společné přípravy jsme v domácím prostředí přivítali FC Baník Ostrava, aktuálně druhý tým druhé ligy žen. Utkání pro nás bylo vítězné, druholigové kolegyně z Ostravy jsme porazili o pět branek.


23. ledna 2022 hř. UMT Pardubice - Ohrazenice
 
FK PARDUBICE - FC Baník Ostrava 5:0 (3:0)
Branky: 13. Hýlová, 23., 76. Novotná, 28. Hlaváčová, 85. vlastní
 
Sestava: Mikulecká - Kunáková (46. Borovičková), Matějková, Kupková, Němcová (46. Holcová) - Macháčková (46. Betáková), Hegrová, Novotná - Fialová (46. Minářová), Hýlová (25. Ninczová, 66. Vodová), Hlaváčová (46. Spilková)
 
Ondřej Bačo (trenér FK Pardubice): Na první utkání v roce 2022 jsme se všichni moc těšili. V domácím prostředí jsme přivítali aktuálně druhý tým druhé ligy. Od začátku zápasu jsme měli míč víc na kopačkách a vypracovávali si šance. Baník hrozil z brejků, které ale dobře zachytávala naše obrana. Ve třinácté minutě nás poslala do vedení Hýlová. O deset minut později zvyšovala na 2:0 dnes výborně hrající Novotná. Jedinou kaňkou utkání je nucené střídání Hýlové o dvě minuty později. Ve 28. minutě si premiérovou branku za ženy připisuje Hlaváčová a je jen škoda, že jsme další šance do poločasu nevyužili. 
V poločase jsme, tak jak je v přípravě tradicí, prostřídali, všechny trénující hráčky dostaly herní prostor. Dlouho jsme se nemohli prosadit. V 76. minutě na sebe vzala zodpovědnost opět Novotná, 4:0. Pátá branka padla po zatažení míče do pokutového území Hlaváčovou, kdy si míč do vlastní branky srazila obránkyně Baněk. 
Konečný výsledek 5:0 odpovídá dění na hřišti a myslím si, že potěšil všechny přihlížející diváky. 
 
Pardubandy hrály s chutí a nebýt některých ukvapených řešení v předfinální a finální fázi, tak dáme ještě o pár branek více. Nejdůležitější je ovšem zápas samotný. V současné složité době jsme rádi za každé srovnání sil. Nejen kvůli covidu, ale i reprezentačnímu srazu a zraněním nám dnes dost hráček chybělo. Hráčky, které dnes nastoupily, zaslouží absolutorium za perfektní přístup k utkání a velmi dobré výkony. Další utkání odehrajeme za týden, kdy opět na domácím hřišti přivítáme suverénního leadera druhé ligy, tým Sparty Praha B.


(Autor: Ondřej Bačo | Datum: 24.01.2022 | Zdroj fotky: Kamila Martínková )



ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více