Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 23.09.2021

Nos nahoru hráči nemají, říká trenér úspěšné U19 Pavel Němeček

Sledujte výsledky našeho ligového dorostu U19? Pokud ano, tak víte, že si naši hráči vedou velmi dobře a po 8 zápasech jsou na 4. místě tabulky. Nyní stojí mladí hráči před dalšími dvěma zápasy v rychlém sledu a tak jsme několik otázek položili Pavlu Němečkovi, trenérovi úspěšného týmu.


Po osmi zápasech jste na skvělém 4. místě tabulky a ještě máte o jeden zápas méně, než vaši soupeři. Jaký je tedy váš pohled na začátek sezóny?

Do začátku sezóny jsem šel ve velkém očekávání. Protože v přípravě jsme hráli velmi slušný fotbal, stříleli jsme branky a ve většině utkání jsme měli herní dominanci. Ale již od úvodního utkání se Spartou jsme v nastoleném trendu pokračovali dál a hráči si to vzali za své. Utkání máme z větší části herně pod kontrolou a více méně řešíme spíše jak ještě lépe zvládat herní situace a to hráče určitě baví.

 

Co hráči, musíte hlídat, aby nechodili, jak se říká, s nosem nahoru?

Zatím jsem nosy nahoru nezaregistroval a pevně věřím, že to ani nenastane. Byli bychom sami proti sobě. Je pro nás určitě příjemné se pohybovat v takových patrech tabulky. Hráčům říkám, ať jsou prostě na hřišti dobrý a ať se koukají nahoru.

 

Spolu s Baníkem máte druhou nejlepší obranu v soutěži, slyší od vás zadní řady často pochvalu? Co je podle vás hlavním důvodem dobré defenzivní práce?

Hlavním důvodem našeho malého počtu obdržených branek je kompaktnost týmu v čele s brankářem. S naší hrou je potřeba uplatňovat represink a obranná řada musí být připravená řešit jakékoliv situace jak v přečíslení, tak i v podčíslení. Musíme být stále aktivní i v útočné fázi, jelikož když držíte míč, tak vám soupeř neublíží.

 

Jaký zápas zatím pokládáte za nejvydařenější?

Pro mě byl nejvydařenější zápas s Karvinou. Byl to totiž zápas, který se nejvíce podobal zápasu mužů. Museli jsme být velmi aktivní a koncentrovaní - což později dokládala i čísla z GPS. Hrát precizně směrem dopředu, abychom vstřelili branky a zodpovědně dozadu, abychom soupeře nepustili do šance. Na chvilku jsme polevili a soupeř nás hned potrestal.

 

Opakem bude zápas v Hradci, který jste prohráli 0:3?

Musím se přiznat, že z tohoto utkání jsem si příliš hlavu nedělal. Porazil nás soupeř, který byl nebezpečnější a hlavně produktivní v koncovce. My jsme hráli do hlubokého bloku soupeře a celkově to z naší strany bylo pomalé. Spíš si cením toho, že to s námi nic neudělalo a pokračujeme dále v našem nastoleném trendu.

 

Teď máte před sebou v rychlém sledu dvě venkovní utkání, v sobotu v Budějovicích a v úterý na Slavii. Dáváte si nějaké bodový cíl pro tato utkání?

Asi si nějaký bodový cíl s hráči řekneme. V předchozím trojutkání jsme s trenéry řekli, že když uděláme 7 bodů, tak budou mít občerstvení. Myslím, že jim chutnalo…

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 23.09.2021 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více