Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-17 | 16.08.2021

Dorost U17 zvítězil v Příbrami

Kanonádou zakončili další soutěžní týden naši dorostenci z kategorie U17, kteří dokázali zvítězit v Příbrami vysoko 8:0!


1.FK Příbram – FK Pardubice 0:8 (0:3)

 

Branky: 20. Brož (Šebek), 35. Brož (Novák), 37. Rek (Šebek), 47. Šebek (Brož), 61. Prokeš (Šebek), 71. Prokeš (Brož), 77. Kameník (Rolenec), 83. Brož (Halda).

 

Karty: bez karet

 

Sestava: Dvořáček – Kameník, Rolenec, Jindra (67. Houfek), Kuja – Halda – Novák (63. Flaška), Rek (63. Kožený) – Šebek (67. Macák), Borůvka (53. Prokeš), Brož.

 

Statistiky:

 

Příbram

FK Pardubice

Počet střel

6

30

Střely na branku

3

15

Držení míče

44%

56%

Počet přihrávek

416

441

Úspěšnost přihrávek

77%

78%

Rohové kopy

1

5

Fauly

8

17

Ofsajdy

0

4

 

 

Průběh zápasu:

Po dvou domácích zápasech se Spartou a Meteorem se Pardubáci vydali na první zápasový výjezd. Dalším soupeřem totiž byla Příbram.

 

Již od začátku zápasu bylo jasné, že naše hráče čeká podobné utkání jako před týdnem a proto byla důležitá trpělivost hráčů v zakončení. Úvodní příležitosti zůstaly nevyužity, ale kluci tentokrát zachovaly chladné hlavy a koncentrovaně si šli za svým cílem. První odměna přišla ve 21. minutě, kdy Šebek z pravé strany nacentroval do vápna, míč se dostal až na zadní tyč k Brožovi, který si jedním dotekem míč připravil a druhým zakončil na přední tyč a otevřel skóre – 0:1.

 

První branka náš tým pořádně nakopla a množství šancí začalo přibývat. Další branka přišla ve 35. minutě po výborném presinku celého týmu. Míč získal Novák, který ho přihrál opět volnému Brožovi, který tentokrát zakončil ranou z první a mezi nohama brankáře procedil míč do sítě – 0:2.

 

Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Aktivní Šebek opět přihrával do vápna, kde si pohlídal náběh z druhé vlny Rek a umístěnou střelou k tyči završil poločasové skóre – 0:3.

 

Druhý poločas začal podobně jako končil ten první. Ve 47. minutě získal míč Brož, navedl ho na osu hřiště a následně poslal průnikovou přihrávku do běhu Šebkovi, který zakončil přesně k pravé tyči příbramské brány a zvýšil na 0:4.

 

Byla znát, že si kluci zápas užívají. Do zakončení se zapojovalo čím dál více hráčů a v některých chvílích byli domácí vyloženě uvěznění ve vlastním pokutovém území. V 61. minutě se po jedné takové situaci a další přihrávce Šebka prosadil Prokeš, který propálil chumel bránících hráčů – 0:5.

 

O deset minut později přišla na řadu krásná akce. Na levé straně potáhl míč neunavitelný Brož, který doslova narýsoval pozvánku do příbramské kuchyně Prokešovi a ten se před prázdnou bránou nemýlil – 0:6.

 

To však nebyl konec! V 77. minutě se po rohovém kopu dostal odražený míč k Haldovi, který na hraně pokutového území vyhrál důležitý hlavičkový souboj, míč se dostal k Rolencovi, který z první nacentroval před bránu, před kterou stál Kameník a hlavou zakončil od břevna za brankovou čáru a zvýšil tak na již exhibičních 0:7.

 

Pomyslnou tečku za utkáním přinesla situace z 83. minuty, ve které Halda nádherně prošel středem hřiště a následně poslal do samostatného úniku Brože, který završil hattrick a korunoval tím nejen svůj skvělý výkon, ale i výkon celého týmu - 0:8.

 

Byť hráči Příbrami po celý zápas statečně bojovali, tak tentokrát na náš tým nestačili. Konečný výsledek odpovídá průběhu utkání. Mladí Pardubáci se tak mohou v klidu koncentrovat na další práci.

 

 

Hodnocení trenéra Duroně:

V týdnu před utkáním jsme se hodně věnovali finální a předfinální fázi. Věřili jsme, že si podobně jako s Meteorem vytvoříme dostatečné množství brankových příležitostí, takže pro nás bylo důležité zachovat trpělivost a chladnou hlavu při zakončení. Jsem opravdu moc rád za to, jaký progres v této činnosti dokázali kluci udělat během jednoho týdne. Chci zmínit i jejich maximální profesionalitu a koncentraci v průběhu celého týdne i zápasu. Vítěznou odměnu si jednoznačně zasloužili. Nyní je potřeba s pokorou přijmout vítězství a soustředit se na další týden, abychom se zase posunuli dál.


(Autor: FK Pardubice | Datum: 16.08.2021 | Zdroj fotky: )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více