Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-14 | 03.12.2012

Rozhovor s trenérem U-14 Vladimírem Klenzem

Požádali jsme o rozhovor a hodnocení uplynulé podzimní části nejvyšší soutěže žáků U-14 trenéra Vladimíra Klenze. Tým U-14 na podzim ztratil pouhé dva body a zaslouženě vede ligovou tabulku skupiny C.


 

Mužstvo na podzim ztratilo jen dva body remízou v Hradci. Takže s výsledky jste asi spokojen, že?
Ano, jsem, ale jsem hlavně spokojený s hrou samotnou a až poté s výsledky. Zápas v Hradci byl velmi těžký. Mohl skončit jakkoliv. I prohrou 5:4 a to bych byl i raději, než za bezbrankovou remízu. Myslím, že asi nikdo nečekal takto rozjetý podzim. My ale jdeme do každého zápasu stejně. Vždy s pokorou a cílem se něčemu novému přiučit. Chceme vyhrávat, hru si užívat a ukázat vše, co umíme. Jen tak se můžeme posouvat dál.

Určitě Vás těší, že hra nestojí jen na základní sestavě, ale příležitost pravidelně dostává většina kádru a to včetně hráčů B týmu.
My jsme ale jeden tým. Všichni trénujeme pohromadě a až na zápasy se to rozdělí. Základní kádr pouze doplňujeme. Na klucích je vidět obrovská motivace a chuť. Samozřejmě, že mezi nimi jsou výkonnostní rozdíly. Ale ty nejsou tak velké, abychom nemohli dávat příležitost všem. My trenéři u našeho týmu opravdu nemáme "body" na prvním místě. Kluci, když vidí, že jim věříte a sami věří ve své schopnosti, tak se nemáte čeho bát. A stále opakujeme - zítra může být opravdu vše jinak. Jen vytrvat a počkat si na svou šanci.

Které utkání hodnotíte jako herně nejpovedenější a které podle Vás klukům naopak nesedlo?
Všechna utkání byla dobrá. Mě se nejvíce líbilo utkání s Mladou Boleslaví - chuť po vítězství, vůle. Dále se Slovanem Liberec a Jabloncem. Zde bylo vidět, že kluci jdou pro výhru, ale s pokorou a trpělivě si vyčkali na své šance. Pak Hradec Králové. Obrovská hrdost, odvaha a nasazení. Občas je k tomu potřeba i trocha štěstí a my jsme mu šli naproti. Méně povedený byl určitě zápas v Čáslavi. Zde jsme šli do zápasu po sérii parádních výkonů a někteří chlapci soupeře podcenili. Do svých rukou to pak vzali střídající hráči, kteří byli hladoví po úspěchu. Dále nás překvapila svou aktivitou Viktoria Žižkov a pak i Trutnov. Místní horalové nám nedali ani kousíček místa. Utkání bolelo, ale zde kluci zase ukázali obrovskou odolnost. Zde je vidět, jak a co Vám ta utkání dávají.

V kterých herních činnostech má podle Vás tým největší rezervy a na čem přes zimu zapracujete?
Já hlavně doufám, že snad někteří zapracují na škole… Jinak my dále budeme rozvíjet individuální dovednosti hráčů, ještě aktivnější a rychlejší zisk míče po ztrátě, aktivnější bránění útočníků a větší útočení obránců.

Ačkoliv v mládežnických kategoriích nejsou výsledky prioritou, určitě byste rád s týmem navázal na povedený podzim a na konci sezóny dosáhl na prvenství, je to tak?
Soutěž je kvalitní a stát se může cokoliv. Určitě nehodláme usnout na vavřínech. Naopak. Naším cílem je se dále zlepšovat a k tomu i tak přistoupíme. Jaro bude těžké. Soupeři se budou chtít vytáhnout. My to ale zkusíme.

Zkuste jmenovat pár hráčů, u kterých podle Vás během podzimu došlo k největšímu hernímu zlepšení?
Nerad, ale dobrá. Třeba to kluci vezmou jako motivaci chtít zde mít své jméno příště. Řekl bych, že celý tým se posouvá. Snad to tak vnímají i jiní a především sami hráči. Každý z kluků do týmu vkládá něco svého.

Kdo se tedy nejviditelněji posunul?
Největší pokrok udělali Dostál s Večeřílkem.

Je v týmu někdo, kdo Vás svými výkony vyloženě zklamal?
To ne. Řekl bych, že každý dělá, co je v jeho silách. Když se podíváme na docházku do tréninků, tak ta to jen potvrzuje. Na každém tréninku nás je 24 až 25 z šestadvaceti. Někteří si však musí uvědomit, že "Bez práce nejsou koláče"! To jak ve škole, tak na hřišti.

Jak bude probíhat příprava na jarní část sezóny? Očekáváte nějaké změny v kádru?
Naši filozofii nebudeme měnit. V mém slovníku nenajedete pojem, jako je „tradiční zimní příprava“. Naším společným cílem je zlepšovat se a za tím si půjdeme. Jen už tu jsou i jiné metody. Mimo jiné máme připraveno několik turnajů a zápasů, kde všechny naše kluky dostatečně vytížíme. Rádi bychom tým posílili. Některé hráče máme vyhlédnuté a určitě je budeme průběžně zvát a zkoušet.

Jak hodnotíte spolupráci s rodiči?
Velmi kladně. Nastavená pravidla panem Brožem dále fungují, což je asi to hlavní. Jsem rád, že rodiče vidí, že pro nás není prioritou bodový zisk, ale že je to takové společné podílení se na výchově a určitém rozvoji každého hráče.

A jak hodnotíte spolupráci s fotbalovou školou?
Škola je základ. Jsem rád, jak to zde funguje. Potřebujete-li něco, zpětné info máte takřka ihned. V lednu se chystám na rodičovskou schůzku, tak se alespoň poznáme i s některými kantory.

Co byste klukům popřál do jarní části sezóny?
Předně bych jim měl a chci poděkovat. Pro trenéra, jako jsem já, je skvělé, když má tým, který se chce učit, rozvíjet se, dává si cíle a jde si za nimi. Takže: "kluci, děkuji"! Co jim přeji do nové sezony? Chuť, zdraví, touhu být nejlepší. Vytrvalost, když se Ti zrovna nedaří, nebo nehraješ, protože zítra může být vše jinak a ať si na hřišti plní své sny. A také dobré známky ve škole.

 


(Autor: | Datum: 03.12.2012 | Zdroj fotky: )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více