Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 09.04.2021

V souboji dvou týmů z Ďolíčku jsme odešli bez bodů

Páteční souboj s pražskými Bohemians, kteří byli hostujícím týmem, nedopadl pro Pardubáky dobře. Prohráli 0:2 a navíc přišli o vyloučeného Proska. Ten tak bude chybět v úterním utkání proti Slovácku.


26. kolo FORTUNA:LIGY

 

FK Pardubice - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:1)

 

V Ďolíčku do souboje s místními Bohemians udělali trenéři ve změně Pardubic jedinou změnu. Po karetním trestu se vrátil Tomáš Solil, ze základní sestavy naopak vypadl Pavel Černý. To znamenalo, že se na hrotu útoku od první minuty pohyboval David Huf.

 

Nebyl to ovšem útočník, který se postaral o první zakončení v utkání. Po necelé čtvrthodině hry zakončoval ze střední vzdálenosti Michal Hlavatý, ten ale svůj druhý ligový gól nepřidal, mezi tři tyče nezamířil.

 

O pár minut později to podobně zkoušel Květ, ani on netrefil zařízení. Patrik Le Giang v bráně Bohemians musel poprvé zasahovat ve 26. minutě proti střele Ewertona, Brazilec ale nezamířil ideálně.

 

Ve 34. minutě dostal přihrávku do pokutového území David Puškáč, který si ho chytře pokryl před dotírajícím Filipem Čihákem a čekal na kontakt. Ten nakonec přišel a právě Puškáč nařízený pokutový kop s klidem proměnil.

 

O chvíli později to mohlo být o dvě branky. Po přihrávce Hronka zakončoval z malého vápna Pavel Osmančík, ten nechal zazářit brankáře Letáčka. Další zlomový moment zápasu přišel ve 42. minutě. Jan Prosek při snaze odkopnout míč dal kopačku až příliš vysoko, trefil Schumachera a viděl svou druhou červenou kartu v nejvyšší soutěži.

 

Vstup do druhé půle hostům vyšel náramně, když se Martin Dostál ocitl ve volném prostoru na pravém křídle. Měl dost času na centr, kterým našel přesně hlavu Pavla Osmančíka. Mladý útočník Klokanů už tentokrát nezaváhal a dal svůj první ligový gól.

 

Pardubáci se ve zbytku utkání prali statečně, v oslabení se ale prosadit nedokázali. Herně ale nepropadli, Bohemians hrozili převážně z protiútoků. Z těch dvakrát skórovali, v obou případech ale asistent rozhodčího správně signalizoval ofsajd.

 

Fakta - branky: 35. Puškáč z pen., 46. Osmančík. ČK: 1:0 (43. Prosek). ŽK: 2:1 (Tischler, Lee – Brabec as. tr.). Rozhodčí: Berka – Paták, Vodrážka (Cieslar). Delegáti: Wilczek a Trčka. Bez diváků.

 

Sestavy - FK Pardubice: Letáček – Prosek, F. Čihák, Toml (C), T. Čelůstka (61. Šejvl) – Hlavatý, Solil – Tischler (61. Pfeifer), D. Kostka (77. P. Černý), Ewerton (61. Lee) – Huf (46. Sláma).

Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Köstl, Bederka, Vondra – M. Dostál (C), Květ (78. Krch), Ljovin, Schumacher (62. Kosek) – Hronek (78. Vaníček) – Puškáč (62. Necid), Osmančík (68. Keita). 

 


(Autor: David Klier | Datum: 09.04.2021 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více