Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 09.04.2021

Musíme si pohlídat vysoké útočníky, říká Tomáš Solil

Papírově jako domácí, ovšem v domovském prostředí hostů. Tak přesně v takovém režimu nastoupí v pátek od 18.15 FK Pardubice proti pražským Bohemians, kteří Východočechům propůjčili svůj stadion, aby mohli hrát nejvyšší soutěž. Utkání bude přímým přenosem vysílat ČT sport.


„Bude to soubojový zápas. Musíme být koncentrovaní na každý míč a věřím, že fotbalovostí si něco vytvoříme, šanci proměníme a budeme úspěšní,“ přeje si pardubický záložník Tomáš Solil.

 

Oba soupeře v tabulce dělí pět bodů, Pardubice jsou sedmé (35), Bohemka jedenáctá (30). První vzájemné měření skončilo v prosinci taktéž v Ďolíčku 1:1. Na jaře Klokani sice ještě neprohráli, v posledních dvou utkáních ovšem vstřelili pouze jeden gól. Po domácí bezbrankové remíze s Jabloncem přidali ještě bod za výsledek 1:1 v Teplicích.

 

„My k tomu musíme přistoupit stejně jako poslední soupeři Bohemky. Nepustit ji do šancí, protože tam má vysoké a silové útočníky, kteří umí dávat góly,“ upozorňuje jedenadvacetiletý klubový odchovanec.

 

Je však potřeba říct, že útok Východočechů je na tom ještě o fous hůř. Se čtyřiadvaceti nastřílenými góly patří Pardubice k těm méně produktivním týmům v soutěži, náladu si tím ale rozhodně nekazí. Obzvlášť poté, co v minulém kole jediný gól stačil na výhru 1:0 v Olomouci. „Získávat body z venku je velmi těžké a my z Olomouce odvezli hned tři, takže můžeme být spokojeni. Musíme to už ale hodit za hlavu,“ nabádá spoluhráče Solil, jenž utkání sledoval pouze u obrazovky kvůli žlutým kartám.

 

Obecně platí, že i když má ligový nováček čtvrtou nejhorší produktivitu soutěže, prakticky každý gól mu zajistí nějaký bod. Pro srovnání: patnáctá Mladá Boleslav dala o pět branek víc než Pardubice, má ovšem o čtrnáct bodů méně. Nebo pátá Plzeň, ta má sice 40 bodů, ale gólů musela nasázet 41, tedy téměř jednou tolik co Pardubice.

 

„Sezona se vyvíjí poměrně nad plán a té situace si ceníme hodně moc,“ neskrývá jeden z pardubických trenérů Jaroslav Novotný. „Mužstvo máme složené z kluků, kteří chtějí pracovat, bojují a mají srdíčko. Není to jen o základní jedenáctce, ale i o dalších, kteří nastupují nepravidelně. Nejsou uražení, chtějí hrát a to je důležité,“ pochvaluje si Novotný.


(Autor: Marek Votke, MF Dnes | Datum: 09.04.2021 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více