Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 08.04.2021

René Živný by byl skvělým předsedou OFS, říká před Valnou hromadou Lukáš Ouředník

Z pardubického klubu má nejblíže k činnosti Okresního fotbalového svazu jeho generální sekretář Lukáš Ouředník, který v orgánech tohoto regionálního fotbalového orgánu působí už řadu let. A přestože náš klub působí v nejvyšší soutěži, stále se cítí být součástí pardubické regionální fotbalové rodiny. Proto jsme Lukáše Ouředníka požádali o odpovědi na několik otázek, které se týkají Valné hromady OFS Pardubice. Ta proběhne již tuto sobotu.


Blíží se Valná hromada Okresního fotbalového svazu, jaký očekáváte průběh? Poklidný, či bouřlivý?

Osobně jsem hlavně rád, že se vůbec může valná hromada uskutečnit. Vše se chystalo již na původní termín 6. ledna, ta byla odložena, stejně jako další termín a vzhledem k situaci se dlouho vůbec nevědělo, kdy by se mohla konat a všechna předvolební jednání a kampaň trochu usnula. Nyní po více jak třech měsících může konečně proběhnout. Po dlouhé době je na funkce více kandidátů, než tomu bylo zvykem a prakticky žádný boj o funkce neprobíhal. Toto bude od roku 2010 něco nového a vzhledem ke změně pořádků a celkové nálady ve fotbale je jasné, že to veřejnost i média zajímá. A zdali bude průběh poklidný, či bouřlivý? Rád bych, aby to bylo to první, ale mám obavy, že může nastat i to druhé. Musíme si na to počkat.

 

VH se koná v sobotu. Jak přísná bezpečnostní opatření delegáty čekají a jaký to bude mít vliv na účast?

Existují jasně nastavená pravidla od FAČRu, Ministerstva zdravotnictví a hlavní hygieničky ČR. Všichni delegáti ta opatření znají, jsou obeznámeni i s tím, že při prezentaci musí být předložený protokol o negativním testu na Covid-19. Každý musí mít s sebou doklad totožnosti, musí mít vyplněné veškeré dokumenty k VH a v neposlední řadě musí být platným členem FAČR.

 

Sám jste působil v pozici sekretáře OFS, jak byste hodnotil práci tohoto orgánu v minulých letech?

Na této pozici působím již 9 let, takže mohu trochu bilancovat. Na OFS jsem začal působit již za předsedy pana Janaty v roce 2009, poté vedl OFS Petr Valenta, to byly asi nejlepší roky v celkovém fungování, tam se opravdu dělal fotbal, nyní dvě volební období, tedy 8 let vedl VV OFS rozhodčí Drahoslav Drábek. Ze začátku byl hodně agilní a aktivní, ale postupem času to nadšení upadalo. A ačkoliv okres fungoval, neboť fungovaly komise, tak jeho aktivita postupně uvadala… Na druhou stranu musím říci, že ne všechno bylo špatné, to v žádném případě. Ale vzhledem k tolika rokům ve funkci musím konstatovat, že bych si dokázal činnost předsedy a celkovou atmosféru na Výkonných výborech představit jinak.

 

Působíte především jako generální sekretář našeho klubu, který podporuje kandidaturu René Živného na předsednickou funkci. Je to dobrý kandidát, a pokud bude zvolen, bude to dobrý předseda?

Ačkoliv jako nevolený sekretář OFS bych měl být nezaujatý, tak nejsem. Pan Rydval svou kandidaturu vzal již od začátku vzal za špatný konec. Možná to byl ve své době slušný ligový fotbalista, má nějaké zkušenosti s mládeží, ale to je asi tak všechno. Všichni asi tuší, kdo stojí za jeho kandidaturou… Pro mě osobně, stejně jako náš klub je v tuto dobu kdokoliv jiný, než René Živný absolutně nepřijatelný. Vzhledem ke svým zkušenostem s vrcholovým i amatérským sportem a politikou, to bude jistě dobrý předseda s jasnou vizí i návazností dále.

 

Okresní valné hromady se konají po celé ČR, jak probíhá předvolební boj v pardubickém okresu?

Do jisté doby to bylo v poklidu, jako první oznámil na konci roku zájem René Živný, následoval ho Petr Rydval, na kluby šel jeden anonymní mail proti Živnému a jeho týmu, který on krátce před tím představil. Jinak nikdo nic moc neřešil a až únorový článek pana Rydvala v Pardubickém deníku trochu „rozbouřil“ klidné a stojaté vody. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a lze říci, že tím začal předvolební boj. Následovalo vydané desatero pana Živného, na což náhle reagovalo desatero pana Rydvala. Jinak určitě kandidáti v rámci možností a opatření objížděli a obvolávali kluby se svými programy. A je pak na každém klubu, jak si to porovná a vyhodnotí.

 

„Nadzvedla“ vás hodně slova druhého kandidáta na předsedu OFS pana Rydvala na téma, že vliv FK Pardubice na chod OFS je nadmíru velký?

Ano, jeho vyjádření bylo hodně nešťastné, zvláště v kontextu toho, že chtěl s FK Pardubice, jako logicky největším a nejsilnějším klubem, který udává jistý směr fungování na okrese, spolupracovat. To bylo někdy před Vánoci - a pak vydá takovýto rozhovor. Jak již bylo v reakci mé i kolegů z OFS napsáno, tak si v mnoha věcech protiřečí a evidentně, dle mého názoru, absolutně netuší, co celkový chod svazu obnáší. Rozhodnou delegáti klubů na valné hromadě, ti musí vyhodnotit, který kandidát je ten pravý.

 

Až skončí předvolební boj, na co se podle vás bude muset OFS především zaměřit?

Tady je odpověď vcelku jednoduchá a nejde jen o činnost OFS. Všichni co mají fotbal a sport obecně rádi, tak budou muset zabrat, znovu aktivovat hráče všech kategorií, trenéry, rodiče, rozhodčí i funkcionáře, aby se opět všichni nastartovali do normálního režimu. A konkrétně na okrese je nutné se kvalitně připravit na nový soutěžní ročník a to všech směrech. Tento aktuální osobně považuji za ztracený, bohužel, stejně jako ten loňský… A pokud volby dopadnou „dobře“, tak samozřejmě mám připraveny jisté novinky, které by měly klubům v těchto těžkých časech pomoci, ale logicky je zde zatím nemohu prezentovat.

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 08.04.2021 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více