Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Ženy A | 28.01.2021

Těším se, říká před možným restartem ligy trenér ženského A-týmu

Ženská fotbalová liga byla, stejně jako všechny neprofesionální soutěže, na podzim přerušena. Před pár dny ale FAČR anoncoval, že se v únoru chystá restart 1. ligy žen. Což je dobrá zpráva nejen pro hráčky, ale pozitivně tuto informaci vnímá také trenér pardubického ženského A-týmu Ondřej Bačo.


Minulý týden byla zveřejněna informace, že bude restartována liga žen. Máte z toho radost?

Nejen já, ale všichni máme radost a už se moc těšíme na ligové zápasy. Já osobně se nejvíce těším na tréninky v klasickém formátu, bez různých omezení.

 

Sejde se po pauze náš ženský tým ve stejném složení, v jakém nuceně končil sezónu?

Holky se snažily poctivě plnit individuální plány a na obnovení soutěže jsou připravené. Z hráček, jak mám informace, by nikdo neměl končit. Naopak, v nejbližších dnech budeme jednat o příchodu nových posil. Na druhou stranu pokud se ze soutěže nebude sestupovat, mohly by při odpovídající výkonnosti doplnit tým hráčky naší juniorky.

 

Kolik toho hráčky v individuálním režimu odtrénovaly? Připravovaly se nepřetržitě, nebo měly přes Vánoce volno?

Pár dní volna přes svátky bylo, ale už před Novým rokem jsme se pustili opět do plnění plánů. V koordinaci s kolegy Walencikem a Kozákem se snažíme to vždy holkám zpestřit. Tady je třeba vyzdvihnout skvělou práci Adély Kozákové, která nejen ženám, ale i mládeži, s tréninky velmi pomáhá a její práce je hodně inspirativní.

 

Máte již informace, kdy by mohl váš tým začít společnou přípravu?

Doufám, že to bude co nejdříve. Nicméně i tak si myslím, že bude chvíli trvat, než se všechno nastaví, čili podle mého to dříve než 8. února nebude. Předpokládám, že v návaznosti na to se soutěž rozjede o týden později, tedy o víkendu 20. - 21.2 února.

 

Pravděpodobně se začne v režimu, kdy budou muset hráčky být testované na Covid-19. Máte připravený model, jak by to mělo fungovat?

O modelu proběhla velká diskuse a varianty máme připravené. Nicméně počkáme, co za informace přijde oficiální cestou ze svazu.

 

Těšíte se, až se zase postavíte na lavičku a povedete tým do boje?

Těším se velmi moc! Doufám, že si jaro užijeme a posuneme se zase o kus dál. Přeci jenom, zkušenosti se nejlépe nabírají mistrovskými zápasy. Na závěr si dovolím popřát všem kolegům a kolegyním od mládeže holek i kluků hodně trpělivosti v této nelehké době. A všem přeji v brzké době návrat na zelený pažit. Na mládeži totiž zanechá dle mého názoru tato doba největší následky a návrat do normálu bude stát hodně sil. Pevné zdraví všem!

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 28.01.2021 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více