Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 18.06.2019

Se sezónou jsem spokojený, říká trenér U19 Pavel Němeček

Pardubický starší dorost se v ligové soutěži umístil na 10. pozici a odebral se k letnímu odpočinku. S jeho hlavním trenérem Pavlem Němečkem jsme se ohlédli za skončenou sezónou a nahlédli jsme i na tu budoucí. Hovořili jsme o obsahu letní přípravy, ale také o změnách v realizačním týmu.


Je za námi další sezóna 1. ligy U19. Převládá vaším pohledem spokojenost, nebo naopak?

Celkově spokojenost převládá. Na začátku sezóny jsme se si mysleli, že hra bude stát na starších hráčích, a ti budou doplněni o mladší hráče. Ale nakonec se stalo to, že již od začátku jarní části bylo v sestavě z různých důvodů méně koncových hráčů. Všichni kluci makali poctivě, akorát nám chyběla konkurence. Celkově bylo ve starším dorostu více hráčů a z těch, kteří zpočátku nastupovali v U18, pak vylezli plnohodnotní borci, kteří se mohli okamžitě zapojit. To byla velká výhoda.

 

Když sezóna vrcholila a 3 hráči vám odjeli na ME U17, neměl jste trochu obavy o finiš sezóny?

Ač se jednalo o hráče ročníku 2002, tak šlo o členy základní sestavy. Takže jistá nervozita byla, ale z mého pohledu nijak výrazná. Klukům jsem popřál hodně štěstí a my jsme jeli dál bez nich. Hráči, kteří zaujali jejich místa, podali perfektní výkony a tým normálně šlapal. Spíše to znamenalo menší problém pro U18, kde tím pádem chyběli hráči. Ale i to se podařilo vyladit.

 

Loňskou pátou pozici jste nenapodobili, bylo z toho až desáté místo. Odpovídá to možnostem kádru, který jste měl k dispozici?

Umístění, kterého jsme dosáhli, bylo reálné a odpovídající týmu. V loňské sezóně jsme spoustu utkání vyhráli o jednu branku, což letos chybělo. Náš věkový průměr v jarní části soutěže byl nízký, ale určitě to v tom nehrálo zásadní roli.

 

Téma: ofenziva. Jen 5 hráčů dalo víc, než dva góly a nejlepší střelec týmu dal ve 30 zápasech 6 gólů. Není toto téma, které vás v sezóně nejvíc trápilo?

Proměňování brankových příležitostí bylo naším největším problémem. V koncovce nám chyběla rychlost, agresivita, zkušenost a také chytrost, ´vyčůranost´ a předvídání situací. Zakládání a vedení útoku jsme zvládli, ale na posledních třiceti metrech jsme chybovali.

 

Naproti tomu defenziva: spolu s mistrovskou Slavií nejméně inkasovaných branek. To naopak potěší…

To je velmi potěšující. Týmová defenzivní činnost byla v pořádku. Hlavně kolem a uvnitř pokutového území hráči dělali maximum, abychom neinkasovali. Měli jsme několikrát i štěstí, ale šli jsme mu naproti.

 

Sezóna je za námi a začíná krátká přestávka, budete se svým realizačním týmem u U19 pokračovat i na podzim?

S týmem U19 budeme pokračovat i nadále, jen dojde na dvě výměny. Odešel kondiční trenér Tomáš Prorok a místo něj naskočí Tomáš Hák, dále odchází Vojta Mareček, místo něj se brankářům bude věnovat Jiří Lindr.

 

Kdy startujete přípravu a co během ní na hráče čeká?

Přípravu zahájíme v pondělí 8. července. Začneme soustředěním a pak už najedeme na tréninkový proces, který bude kondičně-herní. Vše budeme postupně směřovat k mistrovským utkáním. A také k tomu, abychom mohli další hráče posouvat směrem k A-týmu.

 

eg


(Autor: Radek Klier | Datum: 18.06.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více