Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 04.05.2019

Další domácí výhra, Znojmo odjelo s prázdnou

Pardubičtí hráči si v sobotu dopoledne spravili náladu, pošramocenou pondělní porážkou v Ústí. Nad Znojmem vyhráli 3:1, když i jejich výkon se výrazně zlepšil.


26. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

 

FK Pardubice - 1. SC Znojmo FK 3:1 (2:1)

 

Domácí zažili povedený vstup do utkání, když se už v 9. minutě střelecky prosadili. Po rohu Fouska a vyražené hlavičce Pirocha se k dorážce dostal Martin Toml, který poslal Pardubice do vedení. Toml v utkání nastoupil na pozici levého obránce, kde zastoupil vykartovaného Čelůstku.

 

Vedení ale Pardubicím vydrželo jen jedenáct minut. Po přihrávce Pirocha totiž mladý brankář Pardubic Letáček nedokázal zkrotit míč, a nabídl tak gól jako na zlatém podnose Šimonu Šmehylovi, který s klidem vyrovnal.

 

Vzít si vedení zpět mohli domácí ve 24. minutě, kdy se u postranní čáry uvolnil Fousek a poté vyslal centr na zadní tyč, kde byl nikým nebráněný Petráň. Domácí ostrostřelec však zaváhal a ve stoprocentní šanci míč jen tečoval vedle tyče.

 

Petráň své zaváhání odčinil o šest minut později. Po náběhu za obranu se s míčem dostal do pokutového území, kde následně přihrával pod sebe a trefil jen ruku Maksiče. Rozhodčí nařídil pokutový kop a právě Michal Petráň míč uklidil přesně k levé tyči ze svého pohledu, a vrátil tak vedení na stranu domácích.

 

Po změně stran měl první šanci v 69. minutě znovu Petráň. Tentokrát po centru Mužíka zakončoval z otočky, brankář Buček jeho pokus vykopl.

 

Domácí se tedy mohli potřetí radovat až o pět minut později. Znovu u toho byl Petráň, který zatáhl míč k brankové čáře a přihrál Solilovi. Ten nejprve levačkou nastřelil tyč, k dorážce se ale dostal Ladislav Mužík, který svým druhým gólem sezóny upravil na konečných 3:1.

 

Ve zbylé čtvrthodině se Znojmo marně snažilo s utkáním něco udělat, na pardubického brankáře Letáčka totiž v celé druhé půli neletěla ani jedna střela. Pardubice prodloužily svou domácí neporazitelnost a porazily Znojmo 3:1.

 

Fakta - branky: 9. Toml, 30. Petráň z pen., 74. Mužík – 20. Šmehyl. ŽK: 1:1 (Šejvl - Conner). Rozhodčí: Cieslar z Brna (Fišer, Mojžíš - Vojkovský). Delegáti: Filípek a Valeš. Diváci: 648.

 

Sestavy - FK PCE: Letáček – Prosek, Piroch, Šejvl, Toml – Jeřábek (C) – Lee (64. Mužík), Solil, Tischler, A. Fousek (73. Sokol) – Petráň (77. P. Černý).
Znojmo: Buček (C) – Cihlář (59. Kuffour), Cuković, Maksić (33. Beganović), Helísek – Dramé, Conner – Kunca (77. Teplý), Machalík, Mudra – Šmehyl.

 


(Autor: David Klier, fnliga.cz | Datum: 04.05.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více