Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 29.04.2019

V Ústí rozhodlo o osudu utkání rychlé domácí vedení

Pondělní dohrávka 25. kola druhé nejvyšší soutěže pardubickému týmu v Ústí nad Labem nevyšla. Náš tým kupil v obraně chyby, které domácí proměňovali a nebýt brankáře Letáčka, mohl být skóre ještě smutnější.


25. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

 

FK Ústí nad Labem - FK Pardubice 3:1 (2:0)

 

Pondělní utkání v Ústí nad Labem začalo smutnou vzpomínkou na zesnulého reprezentanta Josefa Šurala. Úvod utkání nezastihl pardubické hráče ve špatném rozpoložení a už v 5. minutě přišla zajímavá akce, kdy Fousek hledal před brankou Mužíka a tomu chyběly jen milimetry k tomu, aby tečoval míč do sítě. V 10. minutě hlavičkoval po rohu Piroch a brankář Lindr se musel natahovat, aby na míč dosáhl.

 

Jenže to bylo ze strany pardubického celku na dlouho dobu všechno. Domácí totiž v 16. minutě přenesli situaci z pravé strany na střed hřiště, tam se Pirochovi nepovedl odkop a Prošek otevřel skóre - 1:0. „Přestali jsme hrát, domácím narostla křídla,“ okomentoval dění v této fázi zápasu pardubický trenér Novotný. „Ústí bylo rychlejší, začali hrát velice dobře a přidali druhý gól.“ Hovořil o situaci z 20. minuty, kdy Prošek zvýšil náskok domácích poté, co zblízka prostřelil Letáčka - 2:0.

 

Nástup do utkání byl ze strany domácích razantní a Pardubáci se nemohli dostat do zápasu. Zejména v defenzivní činnosti byla i další okénka a jen do změny stran dokázal brankář Letáček chytit tři stoprocentní domácí šance. „Poločas jsme dohrávali v útlumu,“ přiznal Novotný

 

Trenéři reagovali o přestávce stažením Černého, místo něhož naskočil na trávník Petráň. Hra se zlepšila a i když po hodině hry domácí trefili po Richterově střele tyč Letáčkovy branky, naděje na zvrat stále žila. „Chtěli jsme co nejrychleji dát gól a zápas zdramatizovat, což se nám nepovedlo,“ popisoval po utkání střídající Petráň.  

 

Konec nadějím na obrat dal v 62. minutě ústecký Bílek, který zvýšil na 3:0. Ke cti hostujícímu celku je třeba říci, že nepřestal hrát a snažil se tlačit dopředu. To mu vyneslo v 82. minutě pokutový kop, který Petráň proměnil a snížil na konečných 3:1.

 

Krátce poté došlo na stadionu k výpadku osvětlení, ale i za snížené viditelnosti se duel dohrál. „Zápas jsme i přes tyto technické problémy chtěli dohrát, utkání to neovlivnilo, bylo to po dohodě obou týmů. Dnes domácí vyhráli zaslouženě,“ uzavřel hodnocení zápasu Jaroslav Novotný.

 

Branky: 16. Prošek, 20. Prošek, 62. Bílek - 83. Petráň (p.k.). ŽK: 2:2 (Peterka, Brak - Kovář, Čelůstka). Rozhodčí: Adámková - Pochylý, Lakomý. Diváci: 542.
Sestavy - Ústí n/L.: Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Janso – J. Peterka (C), Miskovič (46. Krátký) – M. Bílek, D. Richter (69. Nágl), Prošek – Matějka (80. Šup).
FK PCE: Letáček – Prosek, Piroch, Šejvl, Čelůstka – Jeřábek – Mužík, Černý (46. Petráň), Tischler, Fousek (75. Sokol) – Kovář.

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 29.04.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více