Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 26.04.2019

Vyvracíme dezinformace! Chce klub hradit provoz stadionu?

Pardubická fotbalová veřejnost, včetně místních příznivců nejmasovějšího sportu na světě, byla překvapena tím, že městská Rada v úterý neschválila projekt revitalizace Letního stadionu a jeho okolí. Nebudeme rozebírat kdo, jak a proč hlasoval, ale klub cítí potřebu vyjádřit se k matoucím vyjádřením na toto téma. Probereme si, zda se klub hodlá podílet na financování provozu stadionu.


 

Dnes jsme si vybrali výrok Petra Klimpa, zastupitele za ODS, který se objevil ve včerejším regionálním tisku. Je paradoxní, že proti rekonstrukci sportoviště v posledních dnech mocně bojuje ODS, na jejíž vrub jde značná část viny za současný neutěšený stav Letního stadionu.

 

Je dobré si připomenout, že za vlády tohoto uskupení na pardubické radnici došlo v roce 2006 k prodeji 2. fotbalové ligy do Sokolova, mj. proto, že stav pardubického stadionu byl v havarijním stavu a tato situace se nijak neřešila. Autor níže uvedeného výroku Petr Klimpl byl dlouhé roky předsedou Sportovní komise RmP, kdy se za jeho vedení na téma stadionu nic aktivního nedělo.  

 

Citace z regionálního tisku:

 

Petr Klimpl - ODS (Pardubický deník, 25.4.2019):  „Fotbalisté by v případě postupu do první ligy byli schopni financovat maximálně polovinu provozních nákladů, zbytek by zaplatilo město.“ (odkaz na článek zde)

 

Reakce klubu: Na toto téma byla provedena studie nákladovosti provozu stadionu, ta byla zastupitelům na výjezdním zasedání 11. dubna předložena. Předseda představenstva FK Pardubice na dotaz zastupitele p. Haase odpovídal, že klub je připravený hradit provoz Letního stadionu, v obdobném modelu, jaký je nastavený u hokejového klubu. Na přímou otázku zda i v případě, že to bude ve výši 50% - 70% celkových nákladů, odpověděl p. Pitter, že ano, na toto je klub připravený. Je tedy s podivem, že pan Klimpl se uvedeným způsobem vyjadřuje o tématu, jehož nástin řešení mu byl předložený na výjezdním zasedání ZmP v minulých dnech.

 

Skutečnost je tedy taková, že klub FK Pardubice je připravený hradit výše popsané náklady. Stejně tak je tomu v případě údržby travnatých ploch, včetně jejich nákladné regenerace. Tato činnost by byla v režii klubu, stejně tak jako náklady na správce stadionu. V případě údržby travnatých ploch jde o specifickou činnost, vyžadující práci odborníků na tuto problematiku.

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 26.04.2019 | Zdroj fotky: )



ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více