Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 17.04.2019

V Brně jsme ve středu večer podlehli

Středeční večer nezastihl pardubický A-tým v optimální formě a ten na půdě Zbrojovky Brno podlehl 1:3.


23. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

 

FC Zbrojovka Brno - FK Pardubice 3:1 (2:1)

 

Domácí tým vstoupil do zápasu lépe a v 16. minutě se v první vážné situaci prosadil. Ve středu hřiště se k míči dostal Štěpanovský a přihrávkou našel Michala Škodu, jehož přízemní střela se od tyče odrazila do pardubické sítě.

 

Zanedlouho se Brno tlačilo do další akce, ale situaci Zbrojovce překazil ofsajd. Pardubičtí fotbalisté museli pohlídat další nebezpečné náznaky Brna a pak se propracovali k vyrovnání. Ve 36. minutě se v pokutovém území dostal k míči Daniel Kovář a z úhlu propálil gólmana Halousku.

 

Domácí ovšem reagovali ještě před přestávkou. Ránu Štěpanovského ještě vyrazil Letáček, jenže pak se po rohu prosadil na malém vápně Ladislav Krejčí hlavou a vrátil Zbrojovce vedení.

 

Pardubičtí fotbalisté se snažili vyrovnat i podruhé, ale pokus Kováře na začátku druhé půle brankou neskončil. Další střelu vyslal střídající Toml, ale skóre se měnilo až po gólu na druhé straně. Dostatek prostoru měl Antonín Růsek, jehož přesná střela v 68. minutě zajistila Brnu dvougólový náskok. V závěru domácího Halousku nezaskočil ani přetažený centr Tomla.

 

"Začátek zápasu byl z naší strany velice špatný, v první půli jsme neudrželi míče a báli se hrát. A naše individuální chyby rozhodly o tom, že jsme dostali góly. Z jediné akce v prvním poločase se nám podařilo vyrovnat a pak dostaneme gól ze standardky, když reagujeme pozdě. Po přestávce jsme se trochu zvedli, ale přišla další hrubá chyba v obranné fázi," uvedl pardubický trenér Jaroslav Novotný.

 

Fakta - branky: 16. Michal Škoda, 42. L. Krejčí, 68. Růsek – 36. Kovář. ŽK: 0:2 (Šejvl, Piroch). Rozhodčí: Klíma – Kotalík, Pfeifer. Delegáti: Vysloužil, Šotek. Diváci: 2856.


Sestavy - Brno: Halouska – Kotula, Vraštil, Kryštůfek, Eismann (C) – Štepanovský (72. Přichystal), Bariš, L. Krejčí, Šumbera – Michal Škoda (85. Pachlopník), Magera (63. Růsek).
FK PCE: Letáček – Prosek, Piroch, Šejvl, T. Čelůstka – Mužík (86. Šafařík), Kovář, Jeřábek (C), Tischler, Sokol (72. Huf) – Černý (60. Toml).

 

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 17.04.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více