Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 12.04.2019

Ladislav Mužík: Pracuji na svých nedostatcích

Ofenzivně laděný Ladislav Mužík prožívá zajímavé období. Po účasti na akci reprezentace U20 se vrátil do klubového života a minulý týden nastoupil v Budějovicích na hrotu útoku. Teď už vyhlíží utkání proti Žižkovu!



 

 

Láďo, v neděli jsi nastoupil v Budějovicích na hrotu, jak těžké bylo bojovat s obranou nejlepšího týmu soutěže?

Nebylo to pro mě úplně lehké, za obranu se dostávaly poměrně těžké balóny, ale očekával jsem to tak a byl jsem na to připravený. Je škoda, že jsme budějovickou obranu neprověřili ještě víc, protože si myslím, že bychom v ní nějaká okénka určitě našli.

 

Souhlasíš s tím, že jsme na jihu Čech sehráli i přes porážku dobrou partii?

Ano, s tím určitě souhlasím, hra podle mého názoru to byla celkem vyrovnaná partie. Soupeř měl sice víc šancí, ale při nich nás podržel „Lety“ v brance. Všichni na lavičce, kteří jsme závěr utkání sledovali, jsme litovali, že po Leeově hlavičce do tyče nepadl v závěru gól.

 

Teď už se chystáte na zápas se Žižkovem. Protrhneme s ním střeleckou smůlu? Dojdeme si pro tři body?

Zápas se Žižkovem máme všichni několik dnů v hlavě, snažili jsme se v průběhu týdne se na něj připravit a věřím, že všechny body zůstanou doma.

 

Na sociálních sítích proběhla fotografie, na které je vidět, že patříš k hráčům, kteří se individuálně kondičně speciálně připravují. Co ti individuální trénink přináší a chodíš sám, nebo se spoluhráči?

Ano, i já chodím k trenérovi Ivanovi Svědíkovi. Chci zapracovat na svých nedostatcích, mám snahu se dál zlepšovat. Ze začátku jsem tam chodíval sám, ale teď se snažím chodit tam ve skupince se spoluhráči. Je to lepší, když je nás tam víc.

 

Nedávno ses vrátil z akce reprezentace U20. Tvá vystoupení jsme sledovali, o co tě aktuální akce obohatila? Třeba výhra v Itálii, to musel být skvělý zážitek…

Z výhry v Itálii jsem měl velikou radost a myslím, že nejen já, ale i celý i celý náš tým. Porazit Itálii, navíc na jejím trávníku, to se nestává tak často. Celkově mi akce s reprezentací ukázala, že se dá hrát s každým. Ale je potřeba vnímat a uznat, že jak Itálie, tak i Holandsko, se kterým jsme hráli v domácím prostředí, byli v některých věcech lepší než my. Na vlastní oči jsem sledoval, v čem jsou lepší a tedy i to, na čem je potřeba pracovat.

 

Blíží se blok utkání, kdy nás během 8 dnů čekají tři zápasy…

Určitě to bude fyzicky náročnější než normálně, ale mě osobně to nevadí. Mám rád, když se víc hraje, než trénuje. Ale uvidíme po zápasech, pak se teprve pozná, jestli nám to vyhovovalo nebo ne.

 

Zpátky k soutěži, po prohře v Budějovicích jsme se propadli na 7. místo, ale stále jsme „na dostřel“ třetí pozici, která znamená baráž. Je to váš cíl?

Měli jsme menší sérii, kdy se nám nedařilo zvítězit, ale to se pokusíme napravit už v sobotu. Na to, kolik bodů nám chybí k účasti v postupové baráži, se nedíváme, půjdeme dál zápas od zápasu. Ale chceme se v tabulce posunout co možná nejvýš.

 

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 12.04.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více