Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 11.04.2019

Přijíždí Viktoria Žižkov, tým se slavnou minulostí

V rámci druhé nejvyšší soutěže nemůže do Pardubic přijet klub se slavnějším jménem. Viktoria Žižkov je klub s dlouhou a zajímavou historií, okořeněnou ziskem ligového titulu z roku 1927. Jenže to už je hodně dávno a aktuálně se pražský tým topí v problémech.


wfqw 

 

 

Žižkov je totiž až na poslední příčce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a na 14. místo, které znamená záchranu v soutěži, ztrácí sedm bodů. Důvod? Jestliže start soutěže nebyl ještě tak zlý (z 10 kol stejný počet bodů), Pražanům se nepovedla zejména střední část soutěže; počínaje 11. kolem totiž tým trenéra Sazimy nastřádal už jen další čtyři body.

 

Ten poslední minulý týden, za remízu se Sokolovem. „Pro nás není výsledek vůbec pozitivní, v naší situaci potřebujeme vyhrávat v každém zápase,“ litoval po závěrečném hvizdu trenér.   

 

Což naznačuje, že i do Pardubic zástupce tradiční pražské čtvrti chce získat nějaký ten bod i v sobotu. Bodovat proti našemu celku, to se Žižkovákům na podzim povedlo. Pamatujete si na divokou přestřelku v polovině září? Pardubáci na Žižkově sice vstřelili čtyři branky, ale stejný počet gólů inkasovali, z čehož se zrodila remíza 4:4. Mimochodem, víc branek v našem utkání nepadlo od postupu do 2. ligy v roce 2012…

 

Pardubický tým se na jaře z pěti utkání třikrát gólově neprosadil, což chce v sobotu změnit. A to přesto, že mu stále bude chybět zraněný nejlepší střelec týmu Michal Petráň. „Po několika zápasech bez vítězství bychom si v sobotu rádi připsali tři body,“ potvrzuje cíl pro nadcházející duel Pavel Černý.

 

Nebude to ale lehký souboj. „Víme, že Žižkov se nachází v těžké situaci a bude hrát s nožem na krku, tedy s velkou motivací. Ale tu máme před našimi fanoušky i my,“ zdůrazňuje. Ač ví, že góly jsou kořením fotbalu, podobnou kanonádu jako na podzim nečeká. „Gólová přestřelka, na jakou došlo v podzimním utkání při skóre 4:4, se opakovat nebude, tedy alespoň ne na naši branku. Směrem dopředu bychom se ale za čtyři vstřelené branky nezlobili.“

 

Utkání bude přenášet Česká televize na sportovním kanálu ČT Sport, řídit ho bude rozhodčí Jakub Vojkovský, jeho asistenty jsou Miloš Vitner a Zdeněk Vaňkát. Výkop je v 13:00 hod.

 

 

wfw

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 11.04.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více