Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 09.03.2019

Nadšená Vinice! Třinec jsme porazili 4:0

Skvělá atmosféra panovala v sobotu na Vinici. Pardubický tým porazil v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY soupeře z Třince 4:0 a před derby na chrudimském trávníku si vylepšil bodovou bilanci.


18. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

 

FK Pardubice - FK Fotbal Třinec 4:0 (2:0)

 

"Chci říct, že mi hoši udělali radost. Byl z nich cítit elán po vítězství," hodnotil utkání pardubický trenér Jiří Krejčí. Domácí tým se snažil hrát aktivně, v první velké šanci ovšem Petráň minul branku. Přesto stihli Pardubičtí ještě do přestávky dvakrát skórovat.

 

Ve 38. minutě si centr Fouska našel hlavou Tomáš Solil a doslova si doskočil pro svou první trefu v druholigové soutěži. Před přestávkou pak sice hosté zastavili střelu Fouska, ale v akci pokračoval Emil Tischler a dopravil míč do sítě. "Hráli jsme tak do prvního gólu. V závěru prvního poločasu si dáme skoro vlastní gól, ale to je důslednost pardubických hráčů, že tam jdou a nenechají nic náhodě," poznamenal Jiří Neček, trenér Třince.

 

Náskok Pardubic potom zvýšil ve druhé půli nejprve Jan Jeřábek, který poslal hlavou míč do třinecké branky po centru Čelůstky. A v 67. minutě přidal svůj druhý gól Tischler, když si zpracoval míč a levou nohou mířil k tyči.

 

Po bezbrankové remíze ve Varnsdorfu přišla jasná výhra Pardubic. "Snažili jsme se víc držet míč, abychom měli jistotu, to jsme ukázali. Přístup byl takový, jaký má být, proto jsme ani po přestávce nepolevili," uvedl pardubický záložník Tischler.

 

"Byl to bezchybný výkon, co se týče defenzívy, soupeře jsme prakticky nepustili do žádné šance. Zlomovým okamžikem byl podle mě gól do šatny, kde to Tischler nevzdal a šel gólu naproti. Potom už to bylo o tom, jestli zůstaneme u aktivity, což se povedlo," řekl trenér Krejčí.

 

Hosté i druhý jarní zápas prohráli. "I ve druhé půli se projevila nedůslednost. S mančaftem musíme udělat pořádný řez, protože takhle se nedá hát. To bychom prohráli s kýmkoliv," prohlásil Neček.

 

Statistiky - branky: 38. Solil, 45. Tischler, 51. Jeřábek, 67. Tischler. ŽK: 2:2 (Petráň, Fousek - Vaněk, Bedecs). Rozhodčí: Vojkovský - Šimáček, Vaňkát. Diváci: 538
Sestavy - FK PCE: Letáček - Prosek, Šejvl, Piroch, T. Čelůstka - Jeřábek (C) - Mužík (82. Kovář), Solil, Tischler, A. Fousek (77. Sokol) - Petráň (69. P. Černý).
Třinec: Adamuška - Lupták, Šuľa, Bedecs (C), Janoščín - Omasta, R. Vaněk I. (57. Klec), Weber, Janošík (70. Schwendt) - Hapal (61. Buchvaldek), Dedič.

 

 

 


(Autor: Tomáš Rais, Pardubický deník | Datum: 09.03.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více