Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 08.03.2019

Na fanoušky se těšíme, vzkazuje Daniel Kovář

Daniel Kovář je několik sezón stálým členem pardubického kádru, ale nepatří právě ke kanonýrům týmu. Jeho úkoly na trávníku jsou primárně jiné. V sobotu ale dojde na duel s jeho oblíbeným protivníkem!


 ww

 

 

Přesto 22 letý ofenzivní hráč v některých zápasech útočníkům vypomáhá a umí se střelecky prosadit. Tak, jako se mu to povedlo v podzimním utkání v Třinci. Hrálo se za nevlídného počasí, na těžkém terénu, ale Daniel Kovář se mohl radovat. Už v 8. minutě si naskočil na Čelůstkův roh, otevřel hlavou skóre a protože Pardubáci si odvezli výhru 2:1, „Kovy“ si třineckého soupeře zaškatulkoval. „Dal jsem jen tři góly v sezóně a jeden z nich byl do třinecké sítě. Takže logicky ten teď patří k mým oblíbeným protivníkům,“ směje se při ohlédnutí za podzimním zápasem.

 

Ale ani on nepokládá sobotního protivníka za snadného soupeře. „Třinec se snaží bránit, na defenzivě si hodně zakládá. Spoléhá se na rychlé protiútoky a snaží se nakopávat míče na útočníka,“ vysvětluje. O co se tedy bude snažit pardubický tým? „Hrajeme doma, aktivita bude na nás, tak se budeme snažit kombinovat a dát co nejdřív gól,“ říká mladý hráč. 

 

Ve Varnsdorfu nastoupil Daniel Kovář od začátku druhého poločasu, kdy nahradil na pravém kraji zálohy Mužíka. „Ve ´Vanďáku´ nebyl terén optimální, doma bude trávník určitě lepší. Ale i kdy se kvůli počasí zhoršil, je nám to jedno. My budeme hrát doma, pro naše fanoušky. Vždycky se nám na Vinici hraje dobře a na zápas se těšíme,“ naznačuje, jak je kabina na duel vyhecovaná.

 

Výhodu domácího prostředí chtějí Pardubáci využít i v sobotu. „Určitě to tak je. Doma na Vinici je atmosféra vždycky skvělá a snad to tak bude i teď. Stejně jako při každém domácím utkání se na naše fanoušky těšíme,“ vzkazuje příznivcům „Tesly“ záložník Daniel Kovář.

 

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 08.03.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN

Top Centrum prodejna

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více