Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

WU-15 | 04.03.2019

Starší žákyně první jarní utkání vyhrály

V neděli 3. března se pustily do bojů o ligové body také starší žákyně. Na UMT v Ohrazenicích jsme přivítali severočeský Slovan Liberec.


11. kolo ligy starších žákyň


FK Pardubice WU15 - FC Slovan Liberec WU15 2:0 (1:0)

 

Branky: 27. Ledvinková, 50. Koblížková.

Sestava: Holcová T., Nechvílová, Holcová K., Friedrichová, Borovičková, Burešová, Kružíková, Minářová, Krejčí, Ledvinková, Koblížková
Střídaly: Mrštíková, Lacinová, Brožová, Jedličková T., Hlaváčová

 

Liberecký tým se, hlavně v prvním poločase, zaměřil na zodpovědné bránění a přes zhuštěnou obranu se holky dlouho nemohly prosadit. Až ve 27. min se po přihrávce od Marušky Koblížkové dostala na levé straně za obranu Nikča Ledvinková, která zakončila svůj odvážný průnik přesnou střelou podél vybíhající golmanky - 1:0. Celý první poločas se sice odehrál v naší režii, ale bez dalšího brankového vyjádření.

 

Ve druhém poločase soupeř vycítil šanci k ohrožení naší branky a po rychlých brejcích se dostával stále častěji na naši polovinu. V rozmezí mezi 38. až 44. min zahrávaly severočešky několik rohů. Z toho posledního nešťastně zasáhla míč rukou Eliška Krejčí a rozhodčí neváhala odpískat pokutový kop. Hostující kapitánku však vychytala v brance Barča Mrštíková, když riskla stranu po své levé ruce a míč mířený k tyči skončil v jejích rukavicích. Hodně důležitý moment pro další vývoj utkání.

 

Byli jsme opět aktivní, dostávali jsme se k zakončení a buď chyběla přesnost nebo razance. V 50 min. byla v pokutovém území faulovaná Natka Minářová a penaltu jsme zahrávali my. Míč si na známý puntík postavila Maruška Koblížková a přesnou střelou k tyči zvýšila na 2:0. Což byl i konečný výsledek.

 

Vítězství v tomto těžkém zápase bylo hodně upracované, ale zcela zasloužené. Všechny holky si zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a nasazení. Velké poděkování patří i rodičům, kteří přišli v hojném počtu holky podpořit.

 

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 04.03.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více