Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 14.02.2019

Černý po zranění: Nad kolem už vítězí hřiště

Marodka. V průběhu zimní přestávky celkem skloňované téma. Vlna nachlazení a chřipek se prohnala i kabinou pardubických fotbalistů. Naopak po zranění se do plného zatížení již vrátil Pavel Černý. Ofenzivní hráč nastoupil poprvé v tomto roce do přípravného utkání proti Velké Bíteši (7:0).


„Když to řeknu upřímně, tak soupeř nebyl z těch nejsilnějších, proto jsem rád, že jsem mohl do takového zápasu nastoupit. Po jedenácti týdnech bez utkání to bylo trochu znát, ze začátku jsem se hledal, postupem času už to nebylo nejhorší,“ uvedl čtyřiatřicetiletý fotbalista.

Čas pro Černého nastal v 19. minutě, kdy střídal Emila Tischlera. Potom vstřelil tři góly. „Stál jsem dvakrát na správném místě. A proměněná penalta? Ta mi taky pomůže se dostat do určité pohody,“ prohlásil Černý. 

Společně s Adamem Fouskem zkompletoval hattrick. Kromě pokutového kopu mu k tomu pomohly další dva přesné zásahy. „Musím říct, že jsem se na to soustředil více než obvykle. Často se to překopne. Naštěstí to skončilo v síti,“ poznamenal.

Tou hlavní zprávou z duelu bylo to, že je zpátky na hřišti. Laboroval totiž se zraněným kotníkem. „Leden jsem strávil maximálně na kole, asi čtrnáct dnů už jsem byl na hřišti. Dá se říct, že naplno už trénuji poslední týden. Musím na sobě ještě do prvního ligového utkání zapracovat,“ zdůraznil Černý.

Do sestavy se v posledním utkání vrátil nejen on, ale i další hráči. K nim se připojili (staro)noví obránci Jiří Piroch a Martin Toml. „Dá se říct, že kostra týmu zůstala stejná. Posílili jsme, navíc nám funguje v přípravných zápasech střed zálohy, tak to budu mít těžké, abych se dostal zpátky do základní sestavy,“ doplnil.



(Autor: Tomáš Rais, Pardubický deník | Datum: 14.02.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více