Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

Příprava | 24.01.2019

Kvůli mrazům jsme program neupravovali, říká trenér Jiří Krejčí

Od návratu ze zimního soustředění se pardubický tým připravuje v areálu v Ohrazenicích a nejinak tomu bylo i ve čtvrtek dopoledne. To už pochopitelně trenér Jiří Krejčí se svým realizačním týmem přemýšlel, koho vyšle do sobotního utkání proti juniorce pražské Dukly!


 

 

V sobotu nás čeká utkání proti juniorce Dukly, víte už, koho vyšlete do boje?

Přemýšlím nad tím, ale z 90% to máme vyřešené. Navíc hrajeme další zápas hned ve středu, takže máme možnost protočit na hřišti další hráče. Čili do utkání nepůjdeme s dvacetičlenným kádrem, ale s užším počtem hráčů.

 

Takže každý, kdo se dostane na trávník, odehraje alespoň poločas?

Neříkám, že poločas, ale prostor kluci dostanou. A pokud toho odehraného času bude mít někdo méně, pak hraje v sobotu odpoledne ještě naše béčko, tam také někoho vyšleme.

 

Jak kluci koušou přípravu, ve které teď téměř dva týdny nebylo utkání?

Zápasově jsme vynechali jen jeden víkend, kdy se nehrálo. Spíš je to v tom, že i ten týden po soustředění je hodně náročný a kluci jsou unavení. Ale i o tom je zimní příprava, aby hráči ukázali morálně-volní vlastnosti.

 

Máte nějaké informace o tom, v jakém složení dorazí juniorka Dukly?

Máme informace, že by s Duklou měli přijet i někteří hráči širšího ligového kádru. Takže nás nečeká čistá juniorka, bude to zajímavý zápas a dobrá prověrka.

 

V létě se řešilo, že se trénuje ve velkých vedrech, teď zase udeřily silné mrazy. Upravovali jste nějak plánovaný program?

Ne. Trénovali jsme v deset dopoledne a bylo většinou jasno, sluníčko tu situaci trochu mírnilo. Ale upravovat jsme nic nemuseli.

 

Na podzim zraněný Martin Šejvl již trénuje s týmem, Pavel Černý zatím vyklusává okolo hřiště…

Pavel už běhá, což je dobře. Nabírá nějaký tréninkový objem a doufáme, že příští týden se k nám už naplno připojí. Šejvlík měl delší výpadek, takže spíš bojuje s únavou, ale jsme rádi, že jinak je v pořádku. Jediní, kdo jsou mimo hru, jsou Fusek a Čmelík.

 

Soustředění a vlastně celou přípravu za sebou mají oba korejští hráči, Jubyeonk Park a Sanghyeok Lee. Ti v týmu již zůstanou, jak se sžívají s prostředím?

Je na nich vidět, že doma takhle intenzivně netrénovali, jsou unavení. Uvidíme, dávám jim půl roku na aklimatizaci, ale je vidět, že chtějí, perou se s tím, snaží se. Jazyková bariéra je pro ně velký problém, jsou v novém prostředí. Ale věřím, že pokud budou v práci takhle pokračovat, a sžijí se s prostředím, bude to pro nás všechny dobré.

 


(Autor: FK Pardubice | Datum: 24.01.2019 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více