Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

A-tým | 15.11.2018

Martin Šejvl: Prohráli jsme, ale jedeme dál!

Absence Martina Šejvla při utkání v Hradci byla na trávníku znát. Prohře našeho týmu přihlížel z tribuny a v našem rozhovoru nám naznačil, jak to vypadá s jeho zraněním. Zajímá vás, co nám řekl?


Martine, v neděli jsi v sestavě v Hradci chyběl, od svého zranění v Sokolově jsi do utkání nenastoupil. Jak to s tebou aktuálně vypadá, kdy se zapojíš do přípravy a kdy tě uvidíme v zápase?

Po zápase v Sokolově jsem byl na magnetické rezonanci a byl zjistili mi natažený vaz  v kotníku. Takže to zatím příliš optimistické není, chce to čas. Dostal jsem na dva až tři týdny klidový režim, teď probíhá ten třetí. Mělo by se to pořádně zahojit a uvidíme, jestli začnu příští týden s postupným tréninkem se zatěžováním zraněného kotníku.

 

Nemohlo by tvoji absenci i prodloužit to, že je konec podzimu, hraje se na těžších terénech a to pro typ zranění není úplně optimální?

Je to přesně tak. Nechci něco uspěchávat, protože teď terény nejsou optimální, což jsme viděli i v Hradci. Nejdříve se zapracuji v posilovně, v tělocvičně a potom, když to půjde, vyrazím na hřiště.

 

Samozřejmě jsi přihlížel nedělní bitvě v Hradci. Jak jsi z tribuny „kousal“ naší prohru?

Kousalo se mi to těžce. Prvních dvacet minut jsme nedokázali chytit tempo zápasu, což se nám nedařilo ani v minulých utkáních. Teď to bylo ale hodně znatelné, dostali jsme strašně brzo první gól. Potom jsme sice dokázali srovnat, ale znovu tam přišel gól, byť to bylo z ofsajdu, jak jsme později viděli. Ale stejně jsme dostali další branky… Z tribuny bylo těžké se na to koukat, když jsem nemohl pomoci klukům na hřišti.

 

Nálada v týmu po takovém výsledku v derby nemohla být dobrá. Patříš k těm zkušenějším hráčům, jak se teď snažíte působit hlavně na ty mladší - aby je to úplně nesrazilo?

Určitě nemá smysl držet se dole. Zápas s Hradcem už je minulostí a je třeba koukat dopředu. Je potřeba připravit se na další každý zápas. Nemusíme mít hlavy skloněné, jsme pořád nahoře v tabulce, akorát nám odskočil právě Hradec. Je potřeba pracovat, je to jen jeden zápas a musíme jít dál.

 

Soutěž má v podzimním finiši celkem nepříjemný rytmus. Hráli jsme v Hradci, potom týden pauze, poté jen zápas a konec. Vnímáte to jako nepříjemnou záležitost?

Je to nepříjemné, ale víme o tom od začátku soutěže. Víme, že to takhle bude, říkali jsme si, že to není dobré mít pauzu a potom jít na poslední zápas. Mysleli jsme si, že by to šlo přeložit, ale díky tomu, že náš zápas proti Jihlavě vysílá televize, tak to nejde. Musíme to brát tak, jak to je a připravit se.

 

Mrzí tě, že s Jihlavou už nepřijede trenér Svědík?

Mrzí mě to docela dost. Chtěl bych ho vidět na druhé straně, na střídačce hostů. Bylo by to určitě zajímavé, ale dostal šanci v první lize, všichni mu to přejeme a myslíme, že to pro nás bude o to větší šance Jihlavu porazit.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 15.11.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis

Farmet

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více