Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 10.11.2018

Černý jde podruhé s Pardubicemi proti Hradci

Když před více než rokem nastoupil Pavel Černý v dresu Pardubic k vůbec prvnímu derby na hřišti věčného rivala z Hradce, kde strávil výraznou většinu své kariéry, vstřelil po pár minutách nádherný gól.


Bohužel pro jeho tým to na zisk bodů nestačilo, Hradec po přestávce skóre otočil a vyhrál 2:1. „Trefil jsem to pěkně, ale nakonec to pro nás bylo ohromné zklamání,“ přiznává dvaatřicetiletý fotbalista.

 

V neděli se hráč, jehož děda se v roce 1960 podílel na zatím jediném mistrovském titulu Hradce a otec je stále zdaleka nejlepším kanonýrem v historii hradeckého klubu, pokusí předvést něco podobného jako před rokem. A bude doufat, že s lepším výsledkem pro svůj tým.

 

„Nijak extra to zatím nepociťuji, příprava probíhá jako na každý zápas,“ říká před derby jeden z nejzkušenějších fotbalistů Pardubic současnosti.

 

Do Hradce, kde stejně jako jeho otec a děda strávil většinu svého fotbalového života, přijede v dobré formě. Před týdnem se mu totiž v zápase s Táborskem více než dařilo, při výhře 3:2 vstřelil dva góly a navrch se podílel i na - jak se později ukázalo - rozhodujícím zásahu Daniela Kováře.

 

Přitom původně neměl hrát, celý týden marodil. „Absolvoval jsem jen jeden trénink, páteční předzápasový. A šel jsem hned na to,“ líčil. A na hřišti Pod Vinicí byl k vidění leckde: tu ve středu hřiště za hroťákem Petráněm, kde obyčejně operuje, tu na pravé lajně skoro až na pozici beka. Působil v sestavě trenéra Krejčího spíš jako volný hráč; nakonec na place strávil plných 82 minut. Až potom jej vystřídal mladík Solil.

 

„Odehrál jsem toho ale mnohem víc, za což jsem strašně rád,“ uvedl forvard, který bude i vzhledem k aktuální formě a svým zkušenostem patřit k oporám pardubického mužstva.

 

Předvede po roce opět nějakou parádu?


(Autor: MF Dnes | Datum: 10.11.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více