Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 09.11.2018

Martin Shejbal: Věřím naší kabině!

Pardubická fotbalová legenda a v současné době trenér brankářů v našem klubu Martin Shejbal se také nemůže dočkat nedělního derby.


 

Martine, jak ty, jako pardubický patriot, vnímáš derby proti Hradci Králové?

Derby je zápas, při kterém jde všechno stranou, je to nejvíc. Pro mě je velká smůla, že jsem se druholigového derby s Hradcem nikdy nedočkal. Když jsem končil ve druhé lize, hrál Hradec o soutěž výš a první derby, které poutalo velkou pozornost, bylo už bez mé přítomnosti.

 

Ale derby sis v pardubickém dresu jistě užil v mládežnických kategoriích…

Bohužel je to dávno (se smíchem), ale už tehdy to mělo jinou atmosféru, než jiná utkání. I proto, že týmy Pardubic a Hradce fotbalově vládly v našem regionu. Tehdy probíhaly soutěže tak, že jsme většinou hráli proti týmům, které jsme s přehledem poráželi a i proto jsme se těšili na souboj proti Hradci, což bylo vždy úplně jiné. Je pravda, že jsme tehdy většinou, byť těsně, prohrávali. A v dorostenecké soutěži už to šlo „na krev“, bylo to vyhecované skoro jako v dospělé kategorii.

 

V neděli jedeme do Hradce, přemýšlel jsi o tom, proč jsme na Vinici Hradci nevzali ve 3 zápasech ani bod, zatímco na trávníku soupeře jsme už dvakrát odváželi bod?

Fotbalová kulisa na Vinici je lepší, než v Hradci, je tady menší areál, bez atletického oválu. A hradečtí fanoušci tady dokázali svému týmu vytvořit lepší atmosféru, než na jejich neútulném stadionu. Navíc nás možná trochu svazuje povinnost, že jsme doma, ale ne výrazně. Je to v hlavách, třeba poslední derby jsme doma měli skvěle rozehrané, v prvním poločasu jsme dominovali, a po přestávce se to zlomilo. Bylo to hodně podobné nedávnému pohárovému utkání proti Jablonci. Ale i to jednou skončí.

 

Letos gólmany poměrně střídáme a určitě ti následující otázku pokládá řada lidí. Jak je to s gólmany, tradiční jednička Knobloch se v poslední době v brance neobjevuje…

Zaznamenal jsem otázky tohoto typu… Je to jednoduché. Po utkání se Žižkovem jsme se rozhodli udělat změnu, dali jsme šanci Jirkovi Letáčkovi. V přípravě skvěle pracoval, výborně odchytal pohárový zápas a v trenérském týmu jsme vycítili, že by bylo dobré udělat změnu. Nečekali jsme, že Jirka šanci až tak chytí za pačesy a bude suverénní, ale je to pro nás potěšující. A říkám si proč nejít do derby s někým, kdo je nezatížený a je to mladá krev. Může to být pro derby klíčové.

 

Ty jsi specialista na gólmany, ale jejich práce je i o spolupráci s celou defenzivou. A v ní nám bude chybět Martin Šejvl. Je to velká ztráta?

Martin nám bude chybět hodně, zkušenostmi i kvalitou. Ale derby je specifické, Martin hrál v každém z předcházejících a neměli jsme štěstí vyhrát. Tak proč nezvítězit a poprat se o to bez něj? Máme za něj náhradu, možná ne tak zkušenou, ale je to týmový sport. Je to ztráta, se kterou se musíme vyrovnat. Stává se to v sezóně běžně, jsme připravení ho zastoupit.    

 

Ptát se, jestli věříš ve výhru, je zbytečné…

Čekám na to, že teď jsme na řadě my a uděláme vítězný krok, abychom z derby měli víc radosti, než doposud. Poslední dva tři roky ukazují, že hrajeme dobrý fotbal, je na čase, abychom Hradec porazili. Derby je vždy o hlavě a tam nám dosud něco chybělo, Hradec dosud ukazoval malinko větší koncentraci, vyspělost… Nikdy se nám to zatím nedokázali dotáhnout do konce, ač jsme některá derby měli dobře rozjetá. Snad to vyjde v neděli. Tipovat výsledek nechci, ale věřím naší kabině.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 09.11.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN Auto Hybeš - Škoda

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více