Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

WU-15 | 06.11.2018

Shrnutí posledních čtyř zápasů starších žákyň v 1. lize


FK Pardubice - SK Slavia Praha 1:3 (0:1)

 

Branky: Koblížková - Křivánková 2x, Pražienková 

Sestava: Holcová T., Holcová K., Urbancová, Friedrichová, Borovičková, 

               Kružíková (K), Burešová, Minářová, Solničková, Ledvinková,

               Koblížková

Střídaly:  Zikmundová, Mikišková, Nechvílová, Lacinová

 

Prvních 10 minut se hrálo se "od vápna k vápnu" bez výraznějších gólových příležitostí. Až přišla podobná situace jako v zápase juniorek se stejným soupeřem. V 11 minutě jsme zahrávali rohový kop a během několika sekund se míč dostal před naše velké vápno k neobsazené Křivánkové a ta se v koncovce nemýlila - 0:1. Obrovskou příležitost ke srovnání výsledku měla Vanesa Solničková. Ve 20.min se po kombinaci s Maruškou Koblížkovou řítila z levé strany do pokutového území a z hranice malého vápna mířila vedle vzdálenější tyče. První poločas nabídl z našeho pohledu ještě jednu nebezpečnou situaci. Ve 31.min byla na hranici velkého vápna sražena Maruška Koblížková, na následně rozehraný míč Týnou Burešovou si naběhla Vanesa Solničková, ale její pohotová střela z malého vápna těsně minula pravou tyčku.

Lepší začátek druhého poločasu jsme si nemohli přát. Ve 36.minutě byla pronikající Nikča Ledvinková faulovaná ve vápně a rozhodčí neváhal odpískat pokutový kop. Míč si na tuto značku postavila Maruška Koblížková a přesnou střelou k tyči zařídila vyrovnání - 1:1. Naše radost však netrvala dlouho a po minutě šla Slávie znovu do vedení. Po rohovém kopu se nejlépe zorientovala Křivánková a zamířila přesně na vzdálenější tyč - 1:2. Další zajímavý moment přinesla 47.minuta. Áďa Kružíková nedokázala svou samostatnou akci dotáhnout do úspěšného zakončení a trefila pouze vybíhající golmanku. O minutu později se na levé straně uvolnila mezi dvěma hráčkami Nikča Ledvinková, její centr našel ve vápně Natku Minářovou, ale i její zakončení skončilo pouze v rukavicích slavistické golmanky. V 52.minutě byla golmankou poslaná k zemi ve vápně Natka Minářová, ale tentokrát, k podivu všech domácích fanoušků, zůstal tento faul bez potrestání. V 57.min daly o sobě také vědět Slávistky. Střelu z pravé strany zkrotila "nadvakrát" Terka Holcová. V 62.minutě jsme nezvládli situaci před a v našem pokutovém území. Hráčka Slávie měla dost času ke střele z hranice velkého vápna. Tu Terka Holcová vyrazila k dobíhající další hráčce Slávie. Ale i tuto dorážku z bezprostřední blízkosti vyrazila, ale nešťastně pouze k Pražienkové, kterájiž odkrytou branku trefit musela - 1:3. Do konce utkání se již hrálo bez šancí.

Holky odehrály povedené utkání a zaslouži velkou pochvalu za předvedený výkon, bohužel jsme nedokázali naše šance proměnit a to bylo v tomto vyrovnaném utkání rozhodující.

Video Martina Friedricha: https://www.youtube.com/watch?v=OPtLvssW_-E

 

FC Hradec Králové - FK Pardubice 0:1 (0:1)

 

Branka: Kružíková

Sestava: Mrštíková - Urbancová, Holcová K., Friedrichová, Chlupáčová,

               Burešová, Minářová, Solničková, Kružíková (K), Koblížková,

               Ledvinková

 StřídalyHolcová T., Nechvílová, Borovičková, Zikmundová, Mikišková,

                Plevová, Lacinová

 

Východočeské derby začalo hodně opatrně a úvodní desetiminutovka se vyznačovala spíše počátečním "oťukávání" obou soupeřů. V 11.min jsme poprvé dali o sobě vědět my. Po rozehraném rohu se ke střele dostala Natka Minářová, ale její střelu z vápna brankařka Hradce vyrazila, k míči se dostala na levé straně Áďa Kružíková a po jejím centru hlavičkovala Maruška Koblížková vedle pravé tyče. O 2 minuty později zpoza velkého vápna střílela Nikča Ledvinková sice pohotově, ale vysoko nad. O další 2 minuty vybojovala uprostřed hřiště Vanesa Solničková míč a vyslala Áďu Kružíkovou, ta však zakončila svou samostatnou akci střelou vedle pravé tyče. V 16.min se dostaly do nebezpečné situace domácí hráčky, ale i jejich samostatná akce skončila mimo brankovou konstrukci. Ve 26.min vyslala opět Vanesa Solničková Áďu Kružíkovou do samostatné akce a tentokrát se v koncovce střelou do šibenice nemýlila - 0:1. V dobré střelecké pozici se objevila ve 31.min Maruška Koblížková, ale z penaltové vzdálenosti netrefila ideálně a míč poslala nad branku. 

I když někteří diváci z řad rodičů hradeckých hráček předpovídali rychlé vyrovnání ve druhém poločase, tak jsme byli my tím týmem, který udával nadále tempo hry, byli jsme aktivnější, častěji v držení míče, ale bez vyložených gólových situací. Hradeckou branku jsme spíše ohrožovali střelami ze střední vzdálenosti. Jako ve 42.min Týna Burešová, když její střelaz velkého vápna minula těsně levou tyč, nebo Terka Holcová, po rozehraném přímém kopu, ve 45.min, když mířila také těsně, tentokrát vedle pravé tyče. Také Maruška Koblížková nebyla přesná v 52.min, když její střelu z vápna levačkou zkrotila domácí brankařka. O jediný vzruch před naší brankou jsmese postarali sami, když jsme nabídli hradeckým hráčkám zahrávání přímého kopu za hranicí velkého vápna, za chycení míče Bárou Mrštíkovou mimo pokutové území. Ale díky mizerně zahrané standardce jsme toto nebezpečí přečkali. Do konce zápasu se stav již nezměnil a z Hradce jsme si odvezli zaslouženě 3 body. 

Celý tým zaslouží velkou pochvalu a poděkování za kolektivní výkon, za bojovnost a nasazení.

Video Martina Friedricha: https://www.youtube.com/watch?v=w7brTOcoaJs

 

FK Pardubice - FK Teplice 4:0 ( 2:0)

  

Branky: Solničková 2x, Koblížková, Plevová

Sestava: Holcová T. - Nechvílová, Holcová K., Friedrichová, Chlupáčová,

               Burešová, Minářová, Solničková, Urbancová, Koblížková, Ledvinková

Střídaly: Mrštíková, Lacinová, Brožová, Zikmundová, Mikišková,

                Borovičková, Plevová

 

Ve svátečním, ale sychravém, nedělním dopoledni jsme přivítali na LS hráčky FK Teplice . Zápas se odehrál za stálého mrholení a hlavně v prvním poločase nám dělal mokrý a měkký terén velké problémy.Teplice se prezentovaly velice organizovaně, se zaměřením na rychlé napadání a být v dostatečném počtu hráček v blízkosti hry. Postupem času jsme však dokázali využít několika mezer a díky rychlému přenášení hry jsme si vytvářeli nebezpečné situace před brankou soupeře. V 10.min zatáhla míč po pravé straně Agáta Urbancová,  na zpětnou přihrávku na penaltu si naběhla Nikča Ledvinková a pravačkou minula pravou šibenici. V 16.min střílela Maruška Koblížková z velkého vápna jen do brankařky. V 18.min otevřela skóre Maruška Koblížková, když zužitkovala přihrávku z levé strany od Nikči Ledvinkové - 1:0. Ve 27.minutě se prezentovala Agáta Urbancová pěknou samostatnou akcí, ale na přesné zakončení již neměla klid a čas a z malého

vápna minula levou tyč. Ve 29.min obešla teplickou brankařku Vanesa Solničková, ale odkrytou branku z úhlu netrefila. Co se nepovedlo Vanese při této akci, povedlo se ji o 3 minuty později a chytrým lobem zvýšila na 2:0. Brzy po změně stran se opět měnilo skóre, když samostatnou křídelní akci zakončila přesnou střelou k tyči Bára Plevová - 3:0. Ve 45.min zatáhla míč po pravé straně opět Bára Plevová, přihrávkou pod sebe našla Máju Zikmundovou a její střelu k tyči vyrazila teplická brankařka na roh. V 65.min jsme vysokým presinkem donutili teplické hráčky k nepřesnému rozehrání, kterého využila Vanesa Solničková ke skórování a upravila tak konečný stavna 4:0.

Po zlepšeném výkonu ve druhém poločasu, ve kterém jsme zpřesnili přihrávky, situace jsme neřešili zbrkle, ale fotbalově, vyvarovali jsme se dlouhých nákopů,jsme v poklidu našeho soupeře přehráli a získali další tři body.

Video Martina Friedricha: https://www.youtube.com/watch?v=PI2112J733c

 

ABC Braník - FK Pardubice 1:8 (0:3)

 

Sestava: Mrštíková - Nechvílová, Holcová K., Friedrichová, Chlupáčová,

               Minářová, Zikmundová, Koblížková, Urbancová, Lacinová,

               Ledvinková

Střídaly: Solničková, Holcová T., Plevová, Brožová, Borovičková, Burešová

 

Utkáním na Braníku jsme zakončili úvodní duely letošního ligového ročníku.

I když výsledek je opět jednoznačný, který se ovšem zrodil až v závěru utkání,

s předvedenou hrou a celkovým projevem však nemůžeme být úplně spokojení.

Pozitivní ze zápasu je, že máme další "hattrickovou" střelkyni - Terku Holcovou a že jsme vstřelili gól z rohového kopu, a navíc hlavou. Vstřelených branek mohlo být však podstatně víc, ale hodně zakončení ve vápně jsme řešili spíše silou než technicky.

Sled branek:

2.min   - 0:1 Nikča Ledvinková, střelou z vápna

21.min - 0:2 Anička Borovičková, hlavou po rohovém kopu

25.min - 0:3 Natka Minářová, po samostatné akci

45.min - 1:3, domácí snížili z přímého kopu

53.min - 1:4, Terka Holcová, střelou pod břevno

62.min - 1:5, Terka Holcová, po akci Natky Minářové

65.min - 1:6, Maruška Koblížková, dorážka po akci

                     Nikči Ledvinkové

68.min - 1:7, Terka Holcová, příkladný důraz ve vápně soupeře

69.min - 1:8, Maruška Koblížková, dorážka po akci Aničky

                     Borovičkové

Video Martina Friedricha: https://www.youtube.com/watch?v=-5jPllF8l_U


(Autor: Martin Macháček | Datum: 06.11.2018 | Zdroj fotky: )



ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj Palent Zenpro Caha AUTO IN

Aigos - reklama

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více