Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

F:L | 24.10.2018

Musíme podat koncentrovaný výkon a být produktivní, říká Martin Šejvl

V pátek odpoledne se pardubický tým vydá na dlouhou cestu do Sokolova, kde v sobotu ráno (10:15 hod.) odehraje utkání 13. kola druhé nejvyšší soutěže. Stopera pardubické sestavy Martine Šejvla jsme se zeptali na několik témat, které se týkala (nejen) blížícího se duelu.


Martine, v sobotu nastoupíme na trávník v Sokolově. Na jaře tam obrana udržela nulu (0:0), jak bude těžké toto obhájit?

Ve venkovních zápasech je to vždy těžší, ale momentálně jsme v pohodě, máme 2 zápasy s čistým kontem v řadě a bude záležet na našem přístupu a koncentraci na zápas.

 

Na jaře nás v Sokolově čekalo nevlídné počasí, velkou část utkání pršelo, něco podobného se čeká i v sobotu. Ty jsi lehkonohý hráč, jak se ti na rozmoklém hřišti hraje?

Mně nevadí, když je hřiště mokré, aspoň je hra rychlejší. Ale nemám rád, když je trávník podmáčený a terén se každou minutu zhoršuje.

 

V posledních zápasech se po tvém boku měnili na stoperu Klíma a Zukal, jsou kluci od sebe něčím odlišní, nebo bylo „jejich dirigování“ pro tebe něčím odlišné?

Hráči to jsou podobní, snad jen „Zuky“ potřeboval trochu více povzbudit, jelikož nastoupil do sestavy po delší době. Jinak dirigování obou je stejné.

 

S týmem „jedete“ skvělou půlsezónu, bavíte se v kabině někdy o tom, jaké by to bylo, neztratit body na Žižkově, nebo v Prostějově? 

Daří se nám, ale je potřeba zůstat pokornými a brát zápasy tak, jak skončili. Občas Milan Knobloch rád propočítává, kde bychom byli kdyby… (se smíchem)

 

Martine, tým má dobrou formu a fanoušci se začínají ptát: porazíme poprvé v novodobé historii Hradec Králové? Hraje se už za necelé tři týdny…

Už se to blíží a pokud se udržíme ve formě, tak se mají naši fanoušci na co těšit! My, kteří jsme už v klubu delší čas, máme velkou motivaci vyhrát a potvrdit naše postavení v tabulce. Těšíme se, jak to zase bude vyhecované!

 

Musím se zeptat: jak ti jde funkce pokladníka? Prozradíš, kdo nejvíc přispívá?

Snažím se to dělat, jak nejlépe umím, zatím si nikdo nestěžoval. Ale to přijde, až se bude po podzimu platit (se smíchem). Myslím, že mohu prozradit, že nejvyšší příspěvek tam zatím má náš reprezentant Jakub Klíma.

 

Do Sokolova jedete už v pátek, výjezdy přes noc nejsou ve 2. lize pro náš tým obvyklé, co takhle dělá tým, když je pohromadě a má volný večer?

To je pravda, že na to nejsme tolik zvyklí, ale určitě je to potřeba. Často se po večeři jdeme někam projít, nebo ještě na chvíli posedět. Někdo ale relaxuje na pokoji, ta cesta je přece jen dlouhá.

 

Se Sokolovem máme mírně lepší bilanci, kudy povede cesta k tomu, abychom ji v sobotu ještě vylepšili?

Koncentrovaný výkon, stejně jako tomu bylo ve Znojmě, a to po celých 90 minut. Musíme se domácím vyrovnat v osobních soubojích a taky musíme být vepředu produktivní.


(Autor: Radek Klier | Datum: 24.10.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau Pardubický kraj

ČPP Servis

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více