Logo FK Pardubice

facebook twitter instagram youtube

Program utkání
Profile picture

U-19 | 04.10.2018

Soustředíme se na každé utkání, říká trenér U19 Pavel Němeček

V minulé sezoně skončil pardubický dorost v 1. lize na skvělém pátém místě, ale jak to tak v mládežnických kategoriích bývá, došlo k obměně kádru. Navázání na každý úspěch je těžké a krok kupředu udělali svěřenci trenéra Pavla Němečka v pátek, kdy v domácím utkání porazili silný celek Karviné. A tak jsme položili trenérovi několik otázek!


V pátek bylo vidět, že po výhře nad Karvinou jste si oddechl. Byla to velká úleva, že po třech zápasech přišla výhra za tři body?

Neřekl bych, že to byla zrovna úleva. Spíš jsem byl hrozně rád za kluky. Poctivě pracují v tréninku a tohle byla jejich odměna. Momentálně nám to herně trochu skřípe, ale týmu věřím. A věřím i tomu, že se herně zvedneme.

 

Zatím se nedaří navázat na úspěšnou minulou sezónu. Kde vidíte příčiny?

Musíme si uvědomit, že se obměnil kádr. Skončil jeden ročník a v kádru se objevili nový hráči. Momentálně nám v týmu chybí nějaký hráč, který by to v ofenzívě vzal na sebe, dokázal uklidnit hru a fotbalově to řídil. Máme hodně ztrát v útočné přechodové fázi. Musíme po té opět nahánět soupeře, získávat míč a stojí nás to hodně sil.

 

Mohla by být problémem ofenziva? Deset nastřílených branek v 8 zápasech vám asi radost nedělá…

V začátku soutěže jsme neměli typického útočníka. Zaskakoval tam Vojta Špatenka, který odvedl kus práce, ale chybí mu typické návyky spojené s tímto postem. Teď se uzdravil Filip Stýblo a začal dávat branky. Snad mu to vydrží co nejdéle a co nejrychleji dotrénuje i kondiční manko. Je to ale post, kde nám chybí ještě hráč.

 

Jak vidíte další kola? Bude se lámat sezóna, když se střetneme se sousedy v tabulce (Budějovice, Jihlava) a posledním Slováckem?

Úplně si nemyslím, že je potřeba vypichovat nějaké zápasy, kdy je musíme nutně vyhrát. Soustředíme na každé utkání a snažíme se udělat maximum pro dobrý výsledek. Není nutné každý zápas vyhrát, ale sbírat body postupně.

 

Pojďme ale k pozitivům, za co byste hráče v probíhající sezóně pochválil?

Jasným pozitivem tohoto týmu je parta. V zápase to kolikrát herně není ono, ale borci bojují. Jezdí po zadku a snaží se. Je to věc, o kterou se můžeme opřít.

 

Jste spokojen s Lukášem Horníčkem, mladým gólmanem, který má vaši důvěru, přestože je to jediný člen kádru ročníku 2002?

Lukáš měl trochu rozpačitější rozjezd. Vše pramenilo z nové soutěže, z nového kolektivu a bylo potřeba si všechno osahat. Teď již působí klidným dojmem a v zápasech je oporou. A to, že jde o ročník 2002 je mi úplně jedno. Rozhodující je kvalita a jeho schopnost na sobě pracovat.

 

Jak moc vám chybí zraněný Tomáš Solil?

Myslím, že Tomáš by byl tím rozhodujícím hráčem. Svou kvalitu prokázal i v loňské sezóně. Svými výkony si řekl o to, že působí v kádru "A" mužstva. Teď je hlavně důležité, aby se dal zdravotně do pořádku.

 

Stavíte před sebe a před hráče nějaký bodový cíl pro podzimní část sezóny?

Žádný jasný bodový cíl nemáme. To bychom se jako kabina dostávali pod velký tlak. Jdeme zápas od zápasu, třeba se nám povede nějaká bodová šňůra a bude se nám dýchat ještě o něco lépe.

 


(Autor: Radek Klier | Datum: 04.10.2018 | Zdroj fotky: Radek Klier )



AUTO IN Auto Hybeš - Škoda Auto Hybeš - KIA AUTO IN ČPP Servis Město pardubice Kave bau

Certus

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice!

Chceš se potkat s našimi hráči? Přijď do Atrium Paláce Pardubice! více

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý!

Nabízíme volné termíny Stadion tour. Například na úterý! více

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou

Z utkání v Brně se vracíme s prázdnou více

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice!

Projekt partnerských hospod pokračuje: Konzuláty FK Pardubice! více